Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:296628
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Izmantotie saīsinājumi    4
  Ievads    4
1.  Arteriālās hipertensijas raksturojums    6
1.1.  Arteriālās hipertensijas etioloģija un patoģenēze    6
1.2.  Arteriālās hipertensijas klīnika    7
1.3.  Arteriālās hipertensijas diagnostiskie izmeklējumi    8
1.4.  Arteriālās hipertensijas ārstēšanas pamatprincipi    11
1.5.  Arteriālo hipertensiju veicinošie faktori    12
1.6.  Arteriālās hipertensijas profilakses iespējas    16
2.  40 - 60 gadus vecu sieviešu zināšanas par arteriālās hipertensijas veicinošiem faktoriem pētīšana    19
2.1.  Pētījuma metodoloģija    19
2.2.  Pētījuma rezultāti un to analīze    20
  Secinājumi    33
  Nobeigums    35
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    36.
  Pielikumi    38
Фрагмент работы

Secinājumi
Paaugstināts arteriālais asinsspiediens ir apmēram 20% pieaugušo pasaules iedzīvotāju problēma. Apmēram 90 % gadījumu arteriālā hipertensija ir primāra un 10 % - sekundāra. Pirmoreiz dzīvē konstatējot paaugstinātu asinsspiedienu ir svarīgi precizēt tā iemeslu, jo ir virkne slimību, no kuru savlaicīgas diagnosticēšanas un ārstēšanas ir atkarīga slimības prognoze.
Bieži vien nedaudz paaugstināts asinsspiediens nerada nekādas sūdzības un to atklāj nejauši, profilaktiski mērot asinsspiedienu. Īpaši uzmanīgiem jābūt tiem cilvēkiem, kuriem ģimenē radiniekiem vai vecākiem ir paaugstināts asinsspiediens, jo arteriālā hipertensija ir ģenētiski pārmantojama.
Neatkarīgi no smaguma pakāpes arteriālā hipertensija noteikti ir jāārstē, jo ilgstoši paaugstināts asinsspiediens izraisa nopietnas izmaiņas gandrīz visos orgānos.
Noskaidrojot 40 - 60 gadus vecu sieviešu zināšanas par arteriālās hipertensijas veicinošiem faktoriem un šo zināšanu pielietojumu efektīvai slimības profilaksei tika analizēta teorētiskā literatūra par arteriālās hipertensijas slimību, to veicinošiem faktoriem un profilakses iespējām, kā arī veikts praktisks pētījums par šo jautājumu.
Analizējot pētījuma laikā iegūtos rezultātus tiek izdarīti šādi secinājumi:
• Respondenti nepārzina svarīgāko diagnostisko rādītāju normas, ko ir svarīgi zināt arteriālās hipertensijas pacientiem.
• Respondenti nepārzina asinsspiediena paaugstināšanas provocējošos faktorus un paaugstināta asinsspiediena izraisītās veselības problēmas.
• Respondentiem nav pietiekamu zināšanu par arteriālās hipertensijas veicinošiem faktoriem un profilakses pasākumiem, ko atzina arī paši respondenti.
• Iegūto datu analīze uzsver nepieciešamību pievērst uzmanību pacientu izglītošanai par arteriālās hipertensijas veicinošiem faktoriem un profilakses iespējām.
• Daļa respondentu nepievērš attiecīgu uzmanību savai veselībai, daļai respondentu darbs vai apkārtējā vide ir saistīta ar emocionālo sasprindzinājumu.
• Terapijas nodaļas un kardioloģijas nodaļas pacienti uzrādīja labas zināšanas par svarīgāko diagnostisko rādītāju normām apmēram 30% gadījumu.
• Apmēram 20 % respondentu pareizi atzīmēja arteriālās hipertensijas klīniskās izpausmes asinsspiediena paaugstināšanas provocējošos faktorus un paaugstināta asinsspiediena izraisītās veselības problēmas.
• Pareizas zināšanas par arteriālās hipertensijas profilaktiskiem pasākumiem ir apmēram 10,5% respondentu.
• Profesionālā pieeja pacienta izglītošanā, informācijas sniegšanā par arteriālās hipertensijas veicinošiem faktoriem un profilakses iespējām ļaus pacientam adekvāti izvērtēt situāciju un pieņemt pareizo lēmumu izvēloties ievērot veselīgu dzīvesveidu, kas iekļauj fiziskās aktivitātes, racionālu uzturu, regulāru medikamentu lietošanu.
Veicot pētījumu ir apstiprinājusies izvirzīta hipotēze. Pacientu zināšanas par arteriālās hipertensijas riska faktoriem ir nepietiekošas. Pētījuma mērķis ir sasniegts, uzdevumi ir izpildīti.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,70 €
Комплект работ Nr. 1401095
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация