Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:151494
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.09.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 30 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    5
1.  LITERATŪRAS ANALĪZE    7
1.1.  Ēdināšanas uzņēmuma ražošanas procesa raksturojums    7
1.2.  Pārtikas atkritumu menedžments    14
1.2.1.  Atkritumu iedalījums    14
1.2.2.  Pārtikas atkritumu veidu raksturojums    16
1.2.3.  Pārtikas atkritumu rašanās un apsaimniekošana ēdināšanas uzņēmumos    19
1.3.  Pārtikas atkritumu rašanās ietekmējošie faktori ārstniecības iestāžu ēdināšanas pakalpojumā    22
2.  PĒTĪJUMA METODOLOĢIJA    26
2.1.  Vispārējā informācija par uzņēmumu    26
2.2.  Pētījuma struktūra    27
3.  Pētījuma daļa    29
3.1.  Paula Stradiņa Klīniskās Universitātes Slimnīcas pacientu aptauja    29
3.2.  Atkritumu apjoma analīze    49
3.3.  Rīcības plāns pārtikas atkritumu samazināšanai    56
  PRIEKŠLIKUMI    59
  SECINĀJUMI    60
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    61
  PIELIKUMI    65
Фрагмент работы

Neraugoties uz to, ka visā pasaulē katru dienu tūkstošiem cilvēku cieš badu, pastāv arī otra galējība – pārtika tiek vienkārši izmesta. Pēc ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas datiem, visā pasaulē apmēram viena trešdaļa no cilvēku patēriņam domātās produkcijas iet zudībā vai tiek izmesta atkritumos. Tās apjoms gada laikā ir apmēram 1.3 miljardi t. saražotās pārtikas. Vienlaikus, pēc ANO datiem, 925 milj. iedzīvotāju ikdienā nav paēduši – cieš badu. Pārtikas izšķērdēšana ir arī naudas izšķērdēšana un kopumā nelabvēlīgi atspoguļojas uz vidi, kurā dzīvojam.( Pārtikas izšķērdēšana Latvijas mājsaimniecībās ēšanas paradumu kontekstā, 2017). Lai gan pārtika tiek izšķērdēta visā pārtikas piegādes ķēdē, daudzi pētījumi liecina, ka liela daļa pārtikas atkritumi veidojas viesmīlības un ēdināšanas sektorā. Pārtikas atkritumi viesmīlības un ēdināšanas sektorā veido vidēji 12 procentus no kopējiem radītajiem pārtikas atkritumiem. Īpaši svarīgs faktors, kas šo tendenci pastiprina ir ienākumu un tūrisma pieaugums. Pārtikas atkritumu rašanās ēdināšanas un viesmīlības struktūrās ne vienmēr norāda uz sliktu darbības praksi, jo tas notiek dažādu iemeslu dēļ. Ir dažādi faktori, kas ietekmē pārtikas atkritumu rašanos. (Food waste in the catering..., 2021)…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация