Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:694823
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.06.2015.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 28 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Jēdziena pamatojums    5
1.1.  Noziedzīgi iegūtas mantas definējums    9
1.2.  Rīcība ar noziedzīgi iegūtu mantu    13
1.3.  Trešo personu tiesības procesā    32
2.  Process par noziedzīgi iegūtu mantu    34
2.1.  Tiesas process par noziedzīgi iegūtu mantu    41
2.2.  Noziedzīgi iegūtās mantas vērtība    46
  Secinājumi un priekšlikumi    48
  Izmantoto avotu saraksts    51
Фрагмент работы

Secinājumi un priekšlikumi
Apkopojot darbā izklāstīto par procesu par noziedzīgi iegūtu mantu, tās kvalifikāciju, regulējumu un speciālā procesa pielietojumu praksē, autore secina, ka mūsdienu sabiedrība balstās uz materiālu labumu iegūšanu un, palielinoties organizētajai noziedzībai ne tikai valstiskā līmenī, bet arī starptautiskā līmenī, pieaug materiālu labumu iegūšana nelikumīgā veidā- noziedzīgu nodarījumu rezultātā.
Tāpat secināms, ka mantas konfiskācija kā papildsods, kas paredzēts Krimināllikuma 42.pantā, tiek vērsta pret mantu, ko vainīgā persona ieguvusi likumīgā ceļā, taču šāda mantas konfiskācijas piemērošana prasa personas notiesāšanu. Lai izdalītu procesu par noziedzīgi iegūtu mantu, nav nepieciešams pierādīt personas vainu, tādējādi secināms, ka šāds līdzeklis kriminālprocesuālo jautājumu risināšanā ir efektīvs un ātrs veids, lai atsavinātu noziedzīgi iegūto. Turklāt, ja noziedzīgi iegūta manta nav jāatdod īpašniekam vai likumīgajam valdītājam, to ieskaita valsts budžetā.
Ir secināms, ka mantu par noziedzīgi iegūtu var atzīt ar procesa gala nolēmuma pieņemšanu, kā arī par tādu var atzīt pirmstiesas procesa laikā, kad process vēl turpinās.
Noziedzīgi iegūtas mantas definējums ir atrodams vien Kriminālprocesa likumā, taču, kā iepriekš minējis U.Krastiņš, un arī autore uzskata, tas būtu iekļaujams arī Krimināllikumā- materiālās tiesībās, tādējādi autore izvirza sekojošu priekšlikumu - papildināt Krimināllikumu ar 709.pantu, izsakot to šādā redakcijā: “Noziedzīgi iegūta manta ir tāda, kas personas īpašumā vai valdījumā nonākusi noziedzīga nodarījuma izdarīšanas rezultātā”.
Tāpat autore uzskata, ka būtu nepieciešams precizēt Kriminālprocesa likuma 356.panta pirmo daļu, to izsakot šādā redakcijā: “Mantu par noziedzīgi iegūtu var atzīt ar lietas iztiesāšanā pieņemtu spēkā stājušos tiesas nolēmumu”. Šī likuma pantā būtu arī precizējams, ar kādu lēmumu prokurors mantu var atzīt par noziedzīgi iegūtu, uzskaitot konkrētus lēmumu veidus.
Tiesa savos lēmumos ne vienmēr pietiekoši izvērtē cietušo esamību procesā par noziedzīgi iegūtu mantu, paredzot mantas atdošanu tiem, taču daudzos gadījumos cietušajiem nepastāv likumīgas tiesības uz naudas līdzekļiem, jo tie procesā nemaz netiek atzīti par cietušajiem. Tas, savukārt, sekmē mantas atdošanu atpakaļ personām, kas to īstenībā nav ieguvušas legāli. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,70 €
Комплект работ Nr. 1355554
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация