Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:905102
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.02.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 25 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
2000–2010 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  TABULU SARAKSTS    3
  IEVADS    4
1.  JĒDZIENA KAPITĀLS TEORĒTISKAIS SKAIDROJUMS UN TĀ NOZĪME UZŅĒMĒJDARBĪBĀ    5
2.  BŪVNIECĪBAS NOZARES RAKSTUROJUMS UN SIA „OOOOO” POZĪCIJA BŪVMATERIĀLU TIRGŪ    13
3.  SIA „OOOOO” KAPITĀLA IZMANTOŠANAS ANALĪZE    17
3.1.  KAPITĀLA APJOMA UN TĀ ATSEVIŠĶU SASTĀVDAĻU DINAMIKA    17
3.2.  PAŠU KAPITĀLA UN AIZŅEMTĀ KAPITĀLA PROPORCIJU IZMAIŅU ANALĪZE    32
3.3.  MAKSĀTSPĒJAS JEB KAPITĀLA STRUKTŪRAS RĀDĪTĀJU ANALĪZE    34
3.4.  LIKVIDITĀTES RĀDĪTĀJU ANALĪZE    42
3.5.  KAPITĀLA IZMANTOŠANAS EFEKTIVITĀTES ANALĪZE    45
  SECINĀJUMI    48
  PRIEKŠLIKUMI    51
  LITERATŪRAS SARAKSTS    52
  PIELIKUMI    53
Фрагмент работы

SECINĀJUMI
Teorētiskā diskusija starp dažādiem autoriem, kas ir viena no kursa darba galvenajām daļām, ir radījusi priekšstatu par kapitālu, tā būtību un iedalījumu, tāpat esmu apguvusi finansiālās stabilitātes un kapitāla izmantošanas efektivitātes būtiskāko koeficientu aprēķināšanu.
Lai varētu novērtēt kapitāla lomu uzņēmuma attīstībā un iegūtu priekšstatu par procesiem, kas ir saistīti ar tā izmantošanu, ir nepieciešama dziļa analīze. Man šādu analīzi bija grūti veikt, jo:
• ne visiem koeficientiem eksistē normas, turklāt pētāmajam uzņēmumam rādītāji atšķiras no vispārpieņemtām normām, kas varētu būt saistīts ar nozares specifiku, ekonomiskās vides attīstības īpatnībām vai, pieļauju, arī ar sezonalitātes ietekmi;
• pašlaik Latvijā nav iespējams iegūt ticamu informāciju par nozares vidējiem rādītājiem, bet dati par dažu uzņēmumu koeficientiem kalpo kā orientējošie rādītāji;
• pētāmā uzņēmuma rādītāju salīdzināšana ar pašu rādītājiem deva iespēju konstatēt tikai paša uzņēmuma attīstības virzienu, bet ne par uzņēmuma vietu nozarē un salīdzinājumā ar konkurentiem;
• par tiešajiem konkurentiem ieguvu tikai publicētus datus, kuri nebija pietiekami detalizēti, lai veidotu bāzi rādītāju salīdzināšanai.
1. SIA „OOOOO” kopkapitāla apjoma pieaugumu 6,11 reizes 10 darbības gadu laikā veicinājušas divas tā galvenās komponentes – pašu kapitāla palielinājums par Ls 104020, ko izraisīja Ls 98000 ieguldījums pamatkapitālā no 1998. gada līdz 2001. gadam un 1,17 reizes augušā nesadalītā peļņa, kā arī kreditoru parādi, kas, salīdzinot ar 2004. gadu, pieauguši par 40,51%, jo ilgtermiņa kreditoru postenī palielinājās pārējo kreditoru saistības par Ls 50000, bet īstermiņa – parādi piegādātājiem, no pircējiem saņemtie avansi, aizņēmumi no kredītiestādēm un neizmaksāto iepriekšējo gadu dividendes.
2. 2005. gada deviņos mēnešos aizņemtais kapitāls sastādīja 4/5 daļas jeb 82,04% no bilances kopsummas, bet pašu kapitāls – 17,93%, kas ir 1/5 daļa jeb 21,85% no svešā kapitāla. Vislielākais īpatsvars pašu kapitālā bija pamatkapitālam, aizņemot 12,18% no kopējā kapitāla, bet aizņemtajā – parādi piegādātājiem, kas veidoja 41,65% no pasīvu bilances.
3. Aizņemto un pašu līdzekļu koeficients jeb neatkarības rādītājs nevienā no pētāmajiem gadiem nesasniedza pat kritisko robežu – 50%, bet svārstījās no 0,18 līdz 0,37, kas nozīmē, ka uzņēmuma patstāvība regulāri tiek ietekmēta no ārpuses (kreditoriem), un tas nepārprotami liecina par zemu finansiālo drošības līmenis, kas savukārt vērtējams ļoti negatīvi.
4. Visaugstākais finanšu atkarības koeficienta līmenis bija 2005. gada 9 mēnešos, sasniedzot 0,82, kas nozīmē, ka bija vērojams būtisks aizņemto līdzekļu īpatsvars kopējā kapitālā, taču, ja salīdzina ar 2002. gada vidējo mazumtirdzniecības nozares indikatoru, kas bija 84%, tad jāsaka, ka līdzīga situācija ir raksturīga šim uzņēmējdarbības sektoram kopumā.
5. 2003. gadā īstermiņa saistību koeficients bija 0,64, kas ir tikai par 4% vairāk nekā šogad, un šī saistību veida dominante liecina par to, ka uzņēmums izvēlas ekonomiskāko no ārējiem finanšu līdzekļu avotiem, lai varētu ierobežot finansēšanas izdevumus.
6. Ilgtermiņa finansiālās neatkarības jeb investīciju seguma koeficients visaugstākais bija 2001. gadā, kad 52% no aktīviem uzņēmums finansēja no pašu līdzekļiem un ilgtermiņa kredītiem, taču viszemākais – 2003. gadā.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация