Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:822591
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.07.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 16 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācijas    3
  Ievads    6
1.  Valūtas kurss un to ietekmējošie faktori    9
1.1.  Valūtas kurss un valūtas kotēšana    9
1.2.  Valūtas kursu ietekmējošie faktori    10
2.  Tehniskā analīze    16
2.1.  Tehniskās analīzes būtība    16
2.2.  Grafiku veidi    17
2.3.  Grafiskā analīze    19
2.3.1.  Pārrāvums    19
2.3.2.  Trenda līnijas, pretestības un atbalsta līmeņi    20
2.3.3.  Trenda modeļi    22
2.3.4.  Japāņu sveču modeļi    25
2.4.  Filtrēšanas un matemātiskās aproksimācijas metodes    29
2.4.1.  Slīdošie vidējie    29
2.4.2.  Oscilatori    31
3.  Tehniskās analīzes eksperementālā pielietošana    34
3.1.  Grafiskas analīzes eksperementālā pielietošana    34
3.2.  Oscilatoru eksperementālā pielietošana    60
  Secinājumi un priekšlikumi    75
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    78
  Pielikumi    79
  Dokumentārā lapa    80
Фрагмент работы

Ievads
Tehniskās analīzes metožu izmantošanu valūtas kursa dinamikas prognozēšanā izpētes nepieciešamību noteikuši vairāki faktori.
Kā pirmo faktoru var minēt to, ka daudziem valūtas tirgus dalībniekiem nepieciešams veikt valūtas kursa dinamikas analīzi, kā arī prognozēt valūtas kursa dinamiku nākotnē. Tas ir nepieciešams, piemēram, eksportētājiem un importētājiem, jo valūtas kursa svārstības var būtiski ietekmēt viņu peļņu. Piemēram, EUR/USD kursa samazinājums samazina to ASV uzņēmumu peļņu, kuri pārdod savu produkciju eirozonā un pēc tam konvertē nopelnītos eiro dolāros. Un otrādi, EUR/USD kursa pieaugums, samazina to eirozonas uzņēmumu peļņu, kuri pārdod savu produkciju ASV un pēc tam konvertē nopelnītos dolārus uz eiro. Skaidrs, ka lai pasārgatos no zaudējumiem, kas saistīti ar valūtas kursu svārstībām, nepieciešams analizēt valūtas tirgu un prognozēt valūtas kursa dinamiku, un tehniskai analīzei šīs problēmas risināšanai ir svarīga loma. To, ka valūtas kursu izmaiņas var būt ļoti ievērojamas, parāda, piemēram, EUR/USD kursa vēsturiskas izmaiņas. 2009. gada laikā EUR/USD kurss pieauga no 1.2450 līdz 1.5150 jeb par 27%. Savukārt, sākot no 2010. gada janvāra līdz 2010. gada aprīļa beigām, EUR/USD kurss samazinājas no 1.4450 līdz 1.3120 jeb par 9%. Skaidrs, ka tādas ievērojamas valūtas vērtības izmaiņas atstāj būtisko ietekmi uz uzņēmumiem, komercbankām, fiziskam personām, finanšu tirgiem, kā arī uz valstu ekonomiku kopumā. Tādos apstākļos daudziem ekonomikas subjektiem nepieciešams analizēt valūtas kursa svārstības un prognozēt turpmāko valūtas kursa dinamiku.
Kā otrs faktors ir mināms tas, ka pēdējā laikā gan Latvijā, gan citās valstīs arvien populārākā kļūst maržinālā tirdzniecība ar valūtu FOREX tirgū. Maržinālās tirdzniecības būtība ir tāda, ka brokeris piešķir savam klientam tā saucamo kredīta plecu, kas ļauj klientam slēgt valūtas darījumus par summām, kas būtiski pārsniedz klienta depozītu. Tas ļauj saņemt milzīgu ienesīgumu, bet tajā pašā laikā pieaug arī riski. Maržinālo tirdzniecību ļoti aktīvi izmanto spekulanti, kuri spēlē uz valūtas kursa īstermiņa un vidējā termiņa svārstībām. Priekš spekulantiem tehniskā analīze ir galvenā tirgus analīzes metode. Līdz ar to tehniskās analīzes pielietošanu valūtas kursa dinamikas prognozēšanā izpēte ir ļoti aktuālā problēma.
Tehniskas analīzes pielietošanas izpēte valūtas kursa dinamikas prognozēšanā trešais faktors ir tas, ka literatūrā par tehnisko analīzi pārsvarā ir sniegtas visparīgas ziņas par šīs metodes pielietošanu prognozēšanā. Literatūras avotu, kurās ir veikta padziļināta šīs metodes izpēte, nav tik daudz. Turklāt, daudzos literatūras avotos ir paradītas tehniskās analīzes pielietošanas iespējas akciju, obligāciju, fjučersu un citu finanšu instrumentu cenas prognozēšanā. Līdz ar to visos šajos literatūras avotos aprakstīto metožu pielietošanu tieši valūtas kursu prognozēšana nepieciešams rūpīgi izpētīt.
Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz spēciālo literatūru un valūtas pāru EUR/USD un USD/JPY kursa vēsturiskām izmaiņām izstrādāt priekšlikumus tehniskās analīzes metožu pielietošanai šo valūtas pāru kursu dinamikas prognozēšanā uz dienas un stundas grafikiem.
Darba mērķa sasniegšanai autors izvirzīja šādus darba uzdevumus:
• pamatojoties uz speciālās literatūras analīzi, izpētīt dažādas tehniskās analīzes metodes;
• uz valūtas pāru EUR/USD un USD/JPY vēsturiskiem datiem izpētīt dažu trenda modeļu pielietošanu šo valūtas pāru kursu dinamikas prognozēšanā;
• uz valūtas pāru EUR/USD un USD/JPY vēsturiskiem datiem izpētīt japāņu sveču modeļu pielietošanu šo valūtas pāru kursu dinamikas prognozēšanā;
• uz EUR/USD un USD/JPY valūtas pāru vēsturiskām kursa izmaiņām izpētīt oscilatoru pielietošanu šo valūtas pāru kursu dinamikas prognozēšanā;
• pielietot tehniskās analīzes metodes valūtas kursa dinamikas prognozēšanā reālā laikā;
• izvirzīt priekšlikumus EUR/USD un USD/JPY valūtas kursu dinamikas prognozēšanā uz stundas un dienas grafikiem.
Darba satura pamatojums. Darba struktūra pakārtota bakalaura darba uzdevumu risināšanai. Bakalaura darbs veidots no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem, literatūras saraksta un pielikumiem. Darba pirmajā nodaļa ir aprakstīti valūtas kursu ietekmējošie faktori. Otrajā nodaļa ir izklāstītas šādas tehniskās analīzes metodes: trenda modeļi, japāņu sveces, slīdošie vidējie, oscilatori. Lai sasniegtu mērķi, bakalaura darba trešajā nodaļā autors izpētīja dažādu tehniskas analīzes metožu pielietošanu EUR/USD un USD/JPY kursu dinamikas prognozēšanā uz vēsturiskiem datiem, kā arī vairākas metodes tika pielietotas arī reālā laikā.
Darba ierobežojumi. Pastāv šādi pētījuma ierobežojumi:
• tehniskās analīzes metožu pielietošana tiek pētīta tikai stundas un dienas grafikiem, tas ir saistīts ar to, ka tieši šie grafiki ir visizplatītakie prognozēšanā;
• no grafiskiem modeļiem tiks izpētīti šādi: pārrāvums, trīsstūri, trīskaršais atbalsts, trīskaršā virsotne, divkāršais atbalsts, divkārša virsotne, galva un pleci, apvērsta galva un pleci, karogs, vimpelis. Darbā tiek pētīti tieši šie modeļi, jo literatūrā tie tiek uzskatīti par izplatītakājiem un nozīmīgakājiem, bet pārējie modeļi tiek uzskatīti par netipiskiem tieši valūtas tirgum;
• no oscilatoriem tiks izpētīti divi: relatīva stipruma indekss un stohastiskais oscilators. Tas ir saistīts ar to, ka šie divi oscilatori ir fundamentālākie un visplašāk pielietojamie, bet lielākā daļa no pārējiem oscilatoriem zināmā mērā ir šo oscilatoru modifikācijas.
Pētīšanas metodes. Bakalaura darba izstrādāšanas laikā tika izmantotas šādas pētīšānas metodes: novērošana, statistiskas metodes, salīdzināšana. Eksperimentālie pētījumi tika veikti izmantojot FxPro Metatrader platformu.
Pētījuma periods. Pētījuma veikšanas periods ir no 1999.– 2010. gads, tomēr atsevišķi jautājumi tika pētīti īsākā laikā posmā.
Literatūras avotu raksturojums. Bakalaura darba teoretisks pamats ir pārsvarā ārvalstu autoru darbi, bet tiek izmantoti arī dažu Latvijas autoru darbi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −35,68 €
Комплект работ Nr. 1307419
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация