Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:326830
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.06.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 54 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Ievads    2
  Vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu veidi, to krimināltiesiskais raksturojums    5
  Vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu rašanās cēloņi un to veicinošie apstākļi    11
  Policijas iecirkņa inspektora loma un darbs vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu novēršanā un prevencijā    29
  Secinājumi un priekšlikumi    67
  Izmantotā literatūra    71
Фрагмент работы

Sabiedrībā, ģimenē, uz ielas un citās vietās var sastapt vardarbību, turklāt ne jau vienveidīgu, bet gan dažādu un sakarā ar tēmas pārāk lielo apjomu, autors šo bakalaura darbu koncentrēs pamatā uz tādu vardarbīgu noziedzīgu nodarījumu analīzi, kuros pamatā pielietots fiziska spēka ar iebiedēšanas vai mantkārīgos nolūkos. Proti, bērnu un pusaudžu vidū nereti novērojamas dažādas fiziskas un psiholoģiskas vardarbības izpausmes, kuras angļu valodā sauc par „bullying”, bet latviešu valodā pārtulkojot kā „iebaidīšanu”1. Tas ir, vardarbība tiek skaidrota, kā personas aizskārums ar fizisku spēku (sitot, spīdzinot, aplaupot, vai kā citādi nodarot miesas bojājumus) vai ar draudiem, iebiedēšanu, emocionālu pāridarījumu, kas tieši atbilst „bullying” skaidrojumam, tādēļ turpmāk tiks runāts par vardarbību šajā izpratnē, kas ir plašāka nekā „iebiedēšana”.
„Šā gada sākumā Rīgā tika aptaujāti vairāk nekā 50 tūkstoši skolēnu un uz jautājumu – vai tu jūties droši? – noliedzoši atbildēja 51%. Atbildes liecina, ka vismaz trešdeļa aptaujāto 1-9 klašu skolēnu ir jutušies pazemoti, jo viņiem skolā vai tās apkārtnē ir atņemta nauda un mantas. Aptuveni 1/5 atzinušies, ka viņi ir fiziski ietekmēti un vairākumā gadījumu tie ir bijuši konflikti gan ar nepazīstamiem vienaudžiem gan ar klasesbiedriem. Runājot aritmētiskos skaitļos, katru dienu uz Rīgas skolām dodas 25 tūkstoši bērnu kuriem ir bail to darīt, bet aptuveni 17 tūkstoši bērnu vismaz reizi ir piekauti vai aplaupīti skolā vai tās apkārtnē.
2003.gadā aptauja uzrādīja vēl dramatiskākus skaitļus – tajā sevi par apdraudētiem nosauca 74% aptaujāto pamatskolēnu. Šis procents nedaudz nokritās, jo viena gada garumā tika veikta kampaņa, kurai vairāk gan bija informatīvs raksturs. Un viss! Patiesībā situācija paliek tāda pati, kāda bija.”2 …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация