Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
14,20 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:455156
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.08.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2016–2020 гг.
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADS    6
1.  TEORĒTISKAIS APSKATS    7
1.2.  Vertikālā dārzeņu audzēšana    9
1.3.  Dārzeņu audzēšanas automātika    11
2.1.  Kontrolējamie apstākļi    13
2.2.  Kontroliera mijiedarbība ar iekārtām    13
2.3.  Kontroliera vadība    14
3.3.  Kontroliera fiziskā izstrāde ar KiCad    27
3.4.  Kontroliera korpusa izstrāde    31
  SECINĀJUMI    33
  LITERATŪRA    34
  PIELIKUMI    37
Фрагмент работы

Operacionālajam pastiprinātājam AD795 tika pievienotas pasīvās komponentes, lai nodrošinātu to, ka pozitīvie un negatīvie spriegumi tiek pastiprināti izdodot spriegumu diapazonā no 0 Voltiem līdz 5 Voltiem, jo sākotnēji bija paredzēts izmantot Atmega328p mikrokontrolieri, kura analogās ieejas spēj nolasīt spriegumu šajā diapazonā. Tā kā ESP-32 mikrokontroliera analogās ieejas spēj nolasīt spriegumu no 0 Voltiem līdz 3,3 Voltiem, operacionālā pastiprinātāja shēmas galā tika pievienots papildus rezistoru sprieguma dalītājs lai izejošais signāls atbilstu mikrokontroliera analogo ieeju sprieguma diapazona prasībām.
3.2.11. RS-485
Industriālā vidē datu pārraidei ierīču starpā plaši tiek izmantots komunikācijas protokols Modbus-RTU. Modbus RTU, kā fizisko OSI līmeņa daļu bieži izmanto RS-485 standartu. RS-485 standarts komutācijai parasti izmanto trīs vadītājus – A, B un GND simpleksa tipa pārraidīšanai. Izmantojot šos trīs vadītājus iespējams pieslēgt vairākas ierīces (pat līdz 30) ar vadītāja attālumiem līdz pat 1200 metriem. Būtiskākā RS-485 standarta īpašība ir tas, ka
27
pārraidot datus tas signālu impulsus komutē caur A un B vadītājiem vienlaicīgi, toties pretējā polaritātē. (Texas Instruments, 2019)
Modbus-RTU komunikācijas protokola datu pārraide notiek pēc principa, ka tīklā ir viena Master ierīce, kura var pieprasīt informāciju vai ierakstīt informāciju vienā vai vāirākās ierīcēs, kas darbojās Slave režīmā. (Modbus, 2019)
RS-485 standarta fiziskā slāņa iebūvēšana dārzeņu audzēšanas kontrolierī, ļautu ar laiku ieviest programmatūru ESP-32 mikrokontrolierī, kas ļautu komunicēt ar tādām ierīcēm, kas atbalsta Modbus-RTU komunikācijas protokolu. Kā piemēru, var minēt ka Modbus-RTU mēdz izmantot, piemēram, frekveņču pārveidotāji ar jau iebūvētu elektroniku vai atsevišķiem paplašinājuma modeļiem. Funkcionāli, šadu frekveņču pārveidotāju izmantošana ar Modbus-RTU protokolu ļautu kontrolēt sūkņu darbības ātrumu. Izmantojot citas ierīces, kas atbalsta Modbus-RTU protokolu, ļautu ietaupīt dārzeņu audzēšanas kontroliera digitālās izejas un pat ieejas.
Lai nodrošinātu iespēju izmantot RS-485 standarta un Modbus-RTU komunikācijas protokola priekšrocības, tiek izmantots čips MAX485. MAX485 būtībā sastāv no diviem operacionāliem pastiprinātājiem un ar tā darbības principiem sīkāk var iepazīties tā tehniskajā dokumentācijā, kas ir brīvi pieejama internetā.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация