Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
21,48 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:597098
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 36 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  Anotācija    2
  Annotation    3
  Ievads    5
1.  ZĀDZĪBAS JĒDZIENS    8
2.  ZĀDZĪBAS PĒC VAIRĀKĀM KVALIFICĒJOŠĀM PAZĪMĒM    22
3.  ZĀDZĪBA NELIELĀ APMĒRĀ    35
4.  ZĀDZĪBAS NOŠĶIRŠANA NO LAUPĪŠANAS    44
  Nobeigums    51
  Izmantoto avotu un bibliogrāfijas saraksts    56
Фрагмент работы

NOBEIGUMS
Bakalaura darba izstrādes rezultātā autors ir nonācis pie šādiem secinājumiem un priekšlikumiem:
1. No analizētās tiesu prakses autors secina, ka normatīvajā regulējumā nav noteikts, kāda manta nav uzskatāma par zādzības priekšmetu, līdz ar to konkrēti nepieciešams definēt kādas mantas nav uzskatāmas par zādzības priekšmetu.
Priekšlikums: Veikt grozījumu likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanos un piemērošanas kārtību” un papildināt to ar 5.pielikumu izsakot tā nosaukumu šādā redakcijā: 5.pielikums “Manta, kas nav uzskatāma par nolaupīšanas priekšmetu”.
Autora ieskatā šāds grozījums likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanos un piemērošanas kārtību” izslēgtu problēmas, kas rodas kvalificējot noziedzīgo nodarījumu un nosakot materiālo zaudējumu, kā arī cietušajam piesakot kompensāciju.
2. Diskutējams ir Krimināllikuma 175.panta pirmās daļas definējums, proti, cik lielā vai mazā apmērā ir jāizdara svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība), lai par to sodītu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Ja pēta Krimināllikuma 175.pantu kopumā, tad var secināt, ka runa ir par liela un ievērojama apjoma zādzībām. Autors uzskata, ka Krimināllikuma 175.panta pirmā daļa dod pamatu zināmām šaubām. Vienīgais, analizējot Krimināllikuma 180.pantu, kas nosaka kriminālatbildību par zādzību nelielā apmērā, un zādzība nelielā apmērā, saskaņā ar likumu “Par Krimināllikuma spēkā stāšanos un piemērošanas kārtību” 19.2 pantu, ir mantisks zaudējums, kas noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī bijis mazāks par pusi no tai laikā Latvijas Republikā noteiktās minimālās mēnešalgas, vai kura radītais ar likumu aizsargāto interešu apdraudējums ir neliels”, var spriest, ka pēc Krimināllikuma 175.panta pirmās daļas jākvalificē zādzības, kuru rezultātā nodarīts lielāks mantiskais zaudējums par pusi no noteiktās minimālās mēnešalgas. Krimināllikuma 175.panta pirmo daļu noteikti nepieciešams precizēt.
Priekšlikums: Grozīt Krimināllikuma 175.panta pirmo daļu un izteikt to šādā redakcijā: “(1) Par svešas kustamas mantas slepenu vai atklātu nolaupīšanu (zādzība), kuras rezultātā nodarīts mantisks zaudējums, kas noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī bijis lielāks par pusi no tai laikā Latvijas Republikā noteiktās minimālās mēnešalgas — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −10,48 €
Комплект работ Nr. 1391204
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация