Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:978412
 
Оценка:
Опубликованно: 26.05.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pēc definīcijas liberālisms ir sabiedriski politiska kustība, kuras pamatā bija ideja par cilvēka pilnīgu brīvību visās dzīves jomās. Par liberālisma devīzi sākotnēji kalpoja Lielās Franču revolūcijas lozungs – „Brīvība, vienlīdzība, brālība!”, kas sevī iekļāva tādus liberāļu kustības pamatprincipus un uzskatus kā: katrai personai ir tiesības dzīvot savu dzīvi; katram cilvēkam ir neatņemamas dabiskās tiesības; dabiskās tiesības aizsargā privātīpašums, brīvs līgums, likumu vara; ģimene un privātīpašums veido sabiedrības pamatu; visām attiecībām cilvēku starpā jābūt brīvprātīgām; sabiedrības uzplaukumu nodrošina brīvais tirgus, brīvā tirdzniecība, brīva cilvēku pārvietošanās un miers u.c., kas savukārt precīzi simbolizēja un atēnoja uzskatu par to, ka dzimtbūšana nedrīkst pastāvēt un tā ir jālikvidē.
Dzimtbūšanas atcelšanas garais un ilgstošais process savu kulmināciju sasniedza tieši 19. gs. sākumā, kas sakrita ar laiku, kad liberālisma idejas pasaulē bija ļoti izplatītas un populāras. Šīs kustības idejas bija pilnīgi pretējas muižnieku uzskatiem, ka cilvēks piedzimst kā īpašums, kas piesaistīts savai darba vietai un kungam, atbalstot katra cilvēka kā indivīda tiesības, vienlīdzību un brīvību. Sākot ar apgaismības laikmetu, turpinot ar apgaismotā absolūtisma idejām, liberālisms laika gaitā izveidoja un apkopoja dažādus principus, pēc kuriem valdīja arī Aleksandrs I un daudzi citi zināmi tā laika un arī mūsdienu līderi, kuriem pateicoties mēs dzīvojam demokrātijā ar savu brīvību un savām tiesībām.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация