Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:175068
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.05.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1905. gada revolūcija Latvijā ir nesusi sev līdz kā traģēdijas un upurus, tā būtiskus sasniegumus, bez kuriem Latvija, nebūtu tāda, kādu mēs to pazīstam šodien, un, iespējams, tās nebūtu vispār. Lai gan tautas nestais upuris bija liels, tas panāca nozīmīgas pozitīvas izmaiņas Latvijas kultūras, saimniecības un politikas attīstībā. Taču par spīti tam nevar nepieminēt arī revolūcijā ievainotos, kritušos un izsūtītos tūkstošus un to nodedzinātās mājas, kā arī neskaitāmās neattaisnotās cerības. Kopumā, revolūcija Latvijā ir atstajusi jūtamu rezonansi ne tikai posta ziņā, bet arī saimnieciskajā rosībā un kultūras dzīves celšanā.
Lai gan tūlītējās pēcrevolūcijas sekas bija visai pretrunīgas un pat varētu teikt, ka tā cieta neveiksmi, pāris gadus vēlāk Latvijā sākās saimniecisks pacēlums. Ieviesa ticības brīvību un atviegloja biedrošanās un publicēšanas noteikumus. Rovolūcijā izcīnītie atvieglojumi un vispārējā saimnieciskā rosība veicināja arī garīgās kultūras attīstību. Pateicoties dažādām biedrībām, cēlās tautas izglītības līmenis, uzplauka avīžniecība un grāmatniecība. Ievērojami attīstījās latviešu skatuves māksla. Pēc revolūcijas sākās strauja augšupeja saimnieciskajā dzīvē, daudzi pārcēlās uz Rīgu, pieauga strādnieku skaists, vairojās iedzīvotāju turība.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1241955
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация