Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
12,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:741942
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.04.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

PSRS iekšlietu ministram ģenerālpulkvedim biedram S.Kruglovam__1949.gada 4.martā
Sakarā ar PSRS Ministru padomes 1949.gada 29.janvāra lēmumu par kulaku un nacionālistu izsūtīšanu no Lietuvas, Latvijas un Igaunijas PSR teritorijas, š.g. 5.februārī tika izsūtīts Jūsu telegrāfiskais rīkojums Jakutijas APSR iekšlietu ministram, Iekšlietu ministrijas Habarovskas un Krasnojarskas novadu pārvalžu priekšniekiem un Iekšlietu ministijas Tomskas, Novosibirskas, Omskas, Irkutskas un Amūras apgabalu pārvalžu priekšniekiem, kuriem tika uzdots pārbaudīt izsūtāmo darbā iekārtošanas iespējas lauksaimniecībā.
Šā gada 1.martā ir saņemti augstākminēto Iekšlietu ministrijas un Iekšlietu ministrijas pārvalžu, izņemot Iekšlietu ministrijas Amūras apgabalā pārvaldes, ziņojumi.
Jakutijas APSR iekšlietu ministrs pulkvedis Samoilovs paziņoja, ka Jakutijas APSR ir iespējas izvietot 1650 ģimenes, pie tam to izmantošana ir paredzēta zivju un ogļu rūpniecībā, kā arī Jakutijas celtniecības trestā un rūpniecības kooperācijā. Izsūtāmo izmantošanu lauksaimniecībā viņš uzskata par neiespējamu.
Izsūtāmo ievešanu Jakutijas APSR viņš uzskata par iespējamu tikai ar vasaras navigācijas atklāšanu, t.i., ar maija mēnesi.
Iekšlietu ministrijas Habarovskas novada pārvaldes priekšnieka vietnieks pulkvedis Sokolovs paziņoja, ka Habarovskas novadā varot tikt izvietotas 6000 ģimenes, izmantojot tās tikai zivju rūpniecībā un mežrūpniecībā.
Izsūtāmo ievešanu uzskata par iespējamu veikt tikai jūnija mēnesī līdz ar navigācijas atklāšanu Amūras lejtecē.
Iekšlietu ministrijas Omskas apgabala pārvaldes priekšnieks pulkvedis Petrovs paziņoja, ka Omskas apgabalā ir iespējams izvietot 6000 ģimenes, 4075 ģimenes izmantojot kolhozos un 1925 ģimenes sovhozos.
Izsūtāmo ievešana izvietošanas vietās ir paredzēta pa dzelzceļu un ar auto — pajūgu transportu.
Iekšlietu ministrijas Tomskas apgabala pārvaldes priekšnieks pulkvedis Brovčenko paziņoja, ka Tomskas apgabalā ir pilnīga iespēja izvietot un iekārtot darbā kolhozos 7000 ģimenes.
Izsūtāmo pārvešana no dzelzceļa stacijām līdz izvietošanas vietām tiks veikta ar auto — pajūgu transportu.
Iekšlietu ministrijas Novosibirskas apgabala pārvaldes priekšnieks ģenerālmajors Petrovskis paziņoja, ka Novosibirskas apgabalā ir iespējams izvietot un iekārtot darbā kolhozos un sovhozos 3000 izsūtāmo ģimenes.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация