Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:657681
 
Оценка:
Опубликованно: 25.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

20.gs. bija satraucošu atklājumu un lielu pārmaiņu laiks. Tika veikti arvien jauni atklājumi un pilnveidoti līdzšinējie izgudrojumi un teorijas- tvaika laikmetu nomainīja elektrības laikmets. Sabiedrībā nostiprinājās cilvēktiesību idejas, taču tajā pašā laikā 20.gs. norisinājās cilvēces lielākie kari un Eiropa pārdzīvoja demokrātijas krīzi. Visas šīs pretrunas atspoguļojās 20.gs. kultūrā.
Pagājušajā gadsimtā tehnikas iespējas šķita neierobežotas- strauji attīstījās automobiļu ražošana, uzlabojās vilcienu un kuģu satiksme, arvien vairāk tika izmantota elektrība. Zinātnes un tehnikas attīstība veicināja racionālo domāšanu- īpaši spilgti tā izpaudās Konta pozitīvisma filosofijā. Racionālisma tendences saskatāmas kubisma un ģeometriskā abstrakcionisma glezniecībā. Ievērojamākais kubisma pārstāvis ir P. Pikaso („Aviņonas meitenes”, „Gernika” u.c.), bet ģeometrisko abstrakcionismu pārstāv Kandinskis un Mondrians. Savukārt K. Maļevičs radīja pats savu abstrakcionisma virzienu- supremātismu. zināmākais Maļeviča darbs ir „Melnais kvadrāts”- uz balta audekla uzgleznots melns kvadrāts. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация