Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:501999
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 18.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

20. gadsimts visā pasaulē bija pagrieziena punkts tehnoloģiju attīstībā. Abi Pasaules kari bija kā nozīmīgs akselerators zinātnei. 20. gadsimts bija kā izmēģinājuma laboratorija zinātnei, kuras spēku cilvēce pat īsti neapzinās. 20. gadsimta beigas ievada 21. gadsimtu ar neapbruņotai acij neredzamu lietu – nanotehnoloģiju.
Aizvadītā gadsimta laikā pasaulē norisinājās divi lieli militāri konflikti, divi Pasaules kari, kuri, neņemot vērā lielos materiālos un cilvēku zaudējumus, deva lielisku ieguldījumu tehnoloģiju attīstībā. Kā piemēru varu minēt lidmašīnu attīstību pēc Pirmā pasaules kara. Iesākumā no ģenerāļu puses uzlūkota ar zināmu skepsi un pat izsmieklu, tomēr neviens nevarēja pat iedomāties, ka aeronautika attīstīsies tādā līmenī, ka jau pēc nepilniem 100 gadiem spēs pārvadāt pat 300 pasažieru (Airbus 340) un spēs veikt izlūkošanu ienaidnieka teritorijā veikt izlūkošanu neviena nemanīta pat no vairāku kilometru augstuma. Protams, 1. Pasaules karš cilvēcei deva arī “mazo masu iznīcināšanas” ieroci tanku, bet civiliem mērķiem šis tehnoloģiskais brīnums nav piemērots, tādēļ to tuvāk neapskatīšu. Otrais Pasaules karš iezīmē pavisam jaunas svītras Eiropas, ASV un vispār visas pasaules dzīvē. Kā nozīmīgāko visā 20. gadsimtā un arī vēl šodien, gribu pieminēt kodolenerģiju.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация