Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:895876
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.06.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

„Mūžības skartie”, tāpat kā A. Grīna „Dvēseļu putenis”, Padomju laikā tika „aizmirsts”. A. Čaks patiesi tēlo latviešu varonību un parāda cilvēkus, kā, piemēram, komandieri Frīdrihu Briedi, kas spēj upurēties, bet 1918. gadā Ribinskā (Krievijā) organizēja sacelšanos pret Padomju varu un tā rezultātā tika nošauts. Nodaļā „Strēlnieku atgriešanās” latviešu strēlnieki paceļ sarkanbaltsarkano karogu, kad atgriežas mājās.
Rakstot „Mūžības skartos”, Aleksandrs Čaks runā par laiku, ko viņš pats ir izdzīvojis pilsoņu kara laikā Krievijā, pēc tam, strādājot žurnālā. Darbs pie „Mūžības skartajiem” ilga desmit gadus (no 1930. – 1940.gadam), un par šo grāmatu 1940. gadā Čaks saņēma Annas Brigaderes prēmiju. Darbu varētu pat saukt par epu (eposu), jo Čaks uzskata, ka galvenais varonis ir latviešu tauta, precīzāk – latviešu strēlnieki, kas ir pilsētas strādnieki, Rīgas nomaļu puikas, sīki ierēdnīši. No paaudzes paaudzē latviešos ir krājies naids un ilgas pēc garas un neatkarīgas dzīves. Tas šos visus cilvēkus vienoja kopējai cīņai pret apspiedējiem. Pats Čaks uzskatīja, ka pagātnē, tas ir, strēlnieku atmiņā, cilvēks var meklēt dvēseles līdzsvaru. Šajā darbā Čaks hronoloģiski ļauj ielūkoties no 1915. gada novembra līdz 1919. gada oktobrim. No pirmā kritušā latviešu strēlnieka – Jēkaba Voldemāra Timmas - pavadīšanas aizsaulē līdz pat latviešu strēlnieku atgriešanās brīdim.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация