Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:810981
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.12.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Основная школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tirgū piedāvā skaisti ziedošus naktsvijoļu pušķus, bet «Sugu un biotopu» likuma 12. pants noteic, ka aizliegts plūkt īpaši aizsargājamo sugu augus, audzēt savvaļā ievāktus augus, transportēt un piedāvāt tos pārdošanai vai apmaiņai.
Īpaši aizsargājamo augu sarakstā līdztekus smaržīgajai un zaļajai naktsvijolei ir vēl 19 savvaļas orhideju sugas – dzegužpirkstīte, dzegužkurpīte, dzegužpuķe un citas. Par septiņu aizsargājamo orhideju sugu plūkšanu draud Ls 120 sods par katru eksemplāru. Nespeciālistam orhideju sugas atšķirt ir grūti, tāpēc labāk tās neplūkt. Latvijā pavisam ir 31 šīs sugas pārstāvis. Lielākā daļa orhideju ir retas vai iznīkstošas, īpaši ja tās bez vajadzības izrok pārstādīšanai dārzā. Orhidejas ir augsti specializēti organismi, kas grūti piemērojas klimata izmaiņām. 13 sugu aizsardzībai Latvijā izveidoti mikro liegumi. No sēklas dīgšanas līdz jaunā auga ziedēšanai nereti paiet 10 – 15 gadu! Liela daļa Latvijas orhideju zied arī Jelgavas rajonā – mežos un mitrās pļavās.
Latvija 1996. gadā ir ratificējusi starptautisko konvenciju «Par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas dzīvnieku un augu sugām», kas noteic, ka Latvijā tiek aizsargātas visas orhideju dzimtas sugas.
Der uzmanīties, vai plūcot papardes, nav iemaldījusies kādas retas sugas lapa. Latvijā tiek aizsargātas pavisam 11 paparžu sugas. Par Brauna, daivainās vai šķēplapu cietpapardes ievākšanu būs jāšķiras no Ls 240. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1180846
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация