2. Analizējiet konkrētu (alkoholisko) dzērienu lietošanas tradīcijas sociālajā, vēsturiskajā vai cilvēka veselības kontekstā!
Tekila ir stiprs alkoholiskais dzēriens, ko ražo tikai Jalisco štatā, Meksikā. To gatavo no zilās agaves, ko joprojām ievāc ar rokām. Saistībā ar ražošanas vietu, tekila ir populāra Meksikā arī lietošanas ziņā. Meksikāņi patērē visvairāk tekilas uz vienu cilvēku gadā. Meksikas nacionālais dzēriens ir Paloma, kuras sastāvā arī ietilpst tekila. Tradicionālais veids, kā tekilu lieto Meksikā, ir tīrā veidā (turklāt līdzīgā veidā kā viskiju, nevis no šotu glāzes), dažos reģionos tekilu lieto kopā ar sangritu (dzērienu no apelsīnu sulas, grenadīna un asā čili pipara).…