Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:884650
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.12.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Mediatoriem dažkārt jau procesa sākumā ir skaidras strīda risinājumu idejas pušu iesniegtajam problēmām. Taču, ja mediatori atturas no šo ideju izpaušanas, puses var nākt klajā ar saviem risinājumiem. Risinājumam, pie kā puses būs nonākušas, smagi strādājot, parasti viņu acīs būs daudz lielāka vērtība.
Mediators ir neitrāla, strīdā neiesaistīta, persona un neatbalsta nevienu no strīdā iesaistītajām pusēm. Mediatora uzdevums ir palīdzēt strīdniekiem ieklausīties vienam otrā un darboties kopā, lai rastu risinājumu. Pirmkārt un galvenokārt, pusēm jāsaprot, ka mediators nav tiesnesis un nepieņems lēmumu viņu vietā, bet gan vadīs pārrunu procesu, kura rezultātā puses pašas centīsies nonākt pie risinājuma. Mediācijas procesā mediators nekad nepieņem vienas vai otras puses nostāju, kā arī nenorāda, kurš rīkojies pareizi un kurš – nepareizi. Mediators vienmēr ciena abas konfliktā iesaistītās puses un ļauj tām pašām izlemt, kā strīdu risināt. Viņš ievēro konfidencionalitāti un neizpauž mediācijas procesā iegūto informāciju trešajām personām. Tāpat arī mediators nemudina un nespiež nevienu no pusēm parakstīt vienošanos, kamēr viena no pusēm nepiekrīt –vienošanās ir noslēdzama tikai tad, kad abas puses ir vienojušās par strīda iznākumu. Mediācijas procesā mediators palīdz pusēm vispusīgi pārrunāt dažādus veidus, kā konflikts būtu risināms, līdz strīdā iesaistītās puses atrod kompromisu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1363245
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация