Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:289464
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 08.03.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Daudzas paaudzes ir pavadījušas savus skolas gadus klases solā un izglītību ieguvušas vairāk vai mazāk stingrā skolotāja vadībā. Pat grūti iedomāties, ka tikai 20. gadsimta sākumā parādījās atšķirīgas pieejas izglītībai. Alternatīvās pedagoģijas, kā norāda pats jēdziens, parāda atšķirīgu mācību procesa redzējumu. Alternatīvo izglītību definē kā eksperimentālu, netradicionālu priekšstatu, jēdzienu, principu un metožu kopumu sistematizētu zināšanu un prasmju apguvei. Tās ir pieejas, kas izstrādātas ar zināmu teoriju kādā valstī. Katrai no tām ir savi principi, kas ir atšķirīgi no tradicionālajiem, ko izmantoja un izmanto skolās. Alternatīvās pieejas ļauj sasniegt tos pašus mērķus, tikai ar citādām metodēm. Katra alternatīvā pieeja bagātina pedagoģijas zinātni un vecākiem piedāvā izvēles iespējas. Savukārt bērnam svarīgi, lai patiktu pats mācību process. Alternatīvās pedagoģijas papildina un paplašina valsts izglītības sistēmas ietvaru, sniedz lieliskas iespējas ģimenēm izvēlēties mācību un audzināšanas modeli. Katrai no alternatīvajām sistēmām ir savi pamatpostulāti: uzskati, rīcības motīvi, darbības. Visbiežāk izglītības iestādes savā darbībā izvēlas nevis vienu metodi, bet vairāku alternatīvo pedagoģiju elementus.
Ja par mērķi izvēlas emocionāli drošu un bērniem intelektuāli rosinošu vidi, tad labākie alternatīvo skolu piemēri ir Montesori, Valdorfa, Redžo Emilijas, Samerhilas un Sadberijas skolu piemēri.
Marijas Montesori teorija ir izglītojoša pieeja, kas uzsver individualizētu apmācību un tempu. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1396635
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация