Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:887457
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 27.06.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Vienu no Mantenjas slavenākajiem darbiem „Jaunlaulāto zālei” (1471 -1474) griestu paneli Mantujas hercoga galmam pasūtīja Ludovico III Gonzaga, kurš vairākus gadus nodarbināja Mantenju. Darbs rada ilūziju par apļveida logu, kas paveras uz debesīm. Zemāk esošā kāzu kamera ir dekorēta, lai ierosinātu ceremoniālu paviljonu, un sienas ir krāsotas ar sarežģītiem arhitektoniskiem rotājumiem. Okuls ir uzgleznots tā, lai tas izskatītos pēc marmora, un to ieskauj vītne. Ilustrācijas no apakšas rada iespaidu par figūrām, kas skatās lejā acī, kamēr tajā un ap to pulcējas spārnoti ķerubi (eņģelis jūdaismā un kristietībā), abas atveres puses norobežo pāvs un augs podos.

Girlandajo gleznoja arī vairākus paneļa portretus ar zināmām identitātēm, piemēram, Džovannas Tornabuoni profilportretu, kas tika pasūtīts 1488. gadā.
Viņš kļuva par Lorenco Lieliskā galma mākslinieku, šīs sabiedrības portretistu un sadzīves ainu gleznotāju. Arī baznīcām domātajos un reliģiskām tēmām veltītajos gleznojumos ir bagātīgi portretēti gan Mediči, gan viņam radniecīgo dzimtu pārstāvji, kā arī galmam tuvie dzejnieki un filozofi. Ievērojamākie Girlandajo gleznojumi atrodas Florencē Sv. Trīsvienības Santa Trinita) baznīcas Sasēti kapelā (15. gs. 80. gadu 1. puse) un Sv. Marijas Jaunās (Santa Maria Novella) baznīcas kora telpā (1485-1490). Šie gleznojumi liecina, ka Girlandajo ir bijis lielisks kompozīcijas meistars un labs portretists. Darbus, kas veltīti Sv. Franciska, Sv. Marijas un Jāņa Kristītāja dzīvei, viņš būtībā pārvērš par svinīgām, ceremoniālām sava laika augstākās sabiedrības sadzīviskām ainām.

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,98 €
Комплект работ Nr. 1392481
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация