Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:458890
 
Оценка:
Опубликованно: 08.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Līventāls no vācu literatūras tulkojis stāstus, rakstījis publicistiskus un vēsturiskus apcerējumus; nozīmīgākā ir dzeja, ar kuru ienāk jaunas skaņas latviešu literatūrā.
Dzimis Ļaudonas Jošmaļos kā kalpa dēls. Agri zaudējis tēvu, Ansis auga trūkumā. Skolā nav gājis, bet izglītojies pašmācībā. Zēna gados iesāka kalpot par sulaini pie Toces muižas ārsta, pēc ārsta nāves kļuva par drēbnieka mācekli. Sapelnījis kaut cik naudas. apguva arī ērģeļu spēli un nodarbojās ar mūziku. No 1825. gada Līventāls bija Biržu un Salas draudzes ķesteris Augškurzemē. Te viņš piepelnījās ar drēbnieka amatu, vaļas brīžos mācīja turīgo saimnieku bērnus, līdz viņa vadībā izveidojās īsta skola. Tālus novadus viņš pārstaigāja kā klavieru nu ērģeļu tīrskaņotājs. Līventāls bija viens no tiem dzimtcilvēkiem, kas pēc dzimtbūšanas atcelšanas iekļuva citā dzīves kārtā, taču simpātijas pret zemniekiem saglabājis visā mūžā. Zemnieku bada gados, nemieru laikā viņš uzrakstīja sabiedriski asus dzejoļus. Dzimtenes mīlestību Līventāls apliecināja (dzejolis „Sveiks Baltijai” 1875) tulkodams stāstus, centās pēc savas izpratnes latviešu tautas labā darboties līdz mūža beigām. Ansis rakstījis dzejoļus galvenokārt 30. gados un 40. gadu sākumā, tie iespiesti „Latviešu avīzēs” un „Latviešu draugā”; vēlāk sakopti divos krājumos – „Vecas modes dziesmiņu” un „Ziņģu līksmības” (1863. gadā).

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1216861
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация