Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:278215
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 9 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Straujais dažādu sektu pieaugums 15. gadsimtā aizvien vairāk sāka satraukt gan inkvizitorus, gan oficiālās baznīcas pārstāvjus. 1417. gadā ekumeniskajās koncilās Konstancā tiek darīts gals lielajai shizmai, kā rezultātā katoliskā baznīca ir spiesta veikt arī reformācijas savā iekšienē. Bāzeles katedrālē tiek pieņemti dekrēti, kas nosaka, ka katedrāļu institūtcija ir vērtējama augstāk kā pāvesta institūcija. Šis dekrēts rada šķelšanos un nesaskaņas baznīcas iekšienē. Šo teoloģisko strīdu pāvesta varu ēnā slēpjas ne mazāk svarīgi, taču nepamanāmāki strīdi par dogmatiskajiem jautājumiem. Bailes no reāliem ķeceriem nomaina bailes no raganām – iedomāta uzmācīga arhetipa par iespējamu apsēstību ar nelabo. Laika posmā no 1428. – 1430. gadam tiek radīts daudz pamācību kā atpazīt raganas un noris daudz procesu pret raganām. Iespējams, ka tieši šajā laika posmā noformējas mīts par raganu sabatiem ar tādu priekšstatu par rituālo kārtību, kāds tas ir nonācis līdz mūsdienām.
Rokasgrāmatās inkvizitoriem un citos ar inkvizitoru darbību saistītajos kanoniskajos tekstos krasi tiek iezīmēta robeža starp ķecerību un tumšo mākslu praktizēšanu. Par spēcīgākajām un intensīvākajām ķeceru un raganu darbības zonām ir uzskatāmi apgabali ap Alpiem. Šajos reģionos diezgan ietekmīga ir valdensu mācība, kas atbalstu gūst no Bāzeles katedrāles lēmumiem. 1460. gadā valdensu vajāšana sasniedz savu apogeju Arresas procesā pret burvjiem–valdeniešiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация