Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:556862
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Plakātu, brošūru, ielūgumu, atklātņu izveidošanā liela nozīme tika piešķirta to dekoratīvajam izpildījumam un to vizuālajai pievilcībai. Tika izstrādāts jauns fonts, kas bija taisns un kantains, grafiskie attēli tika racionalizēti un nebija detalizēti, cilvēka formām bija futūristisks izskats.
Art Deco ietekmēja arī 20gs. modi, kas radās 1920.g. sākumā un ilga līdz II pasaules kara izcelšanās sākumam – 1939.g. Šo laiku raksturo sieviešu atbrīvošanās kustība, plaukstoša ekonomika, tehnoloģiju sasniegumi, kas attīstīja pilnīgi jaunu dzīvesveidu, kuru raksturoja mūsdienīgums, greznība un atpūta, kas iemiesoja arī šī laika modi Jaunā brīvības izjūta sievietēm radīja radikālas pārmaiņas viņu dzīvē. Tās vēlējās norobežoties no tradicionālā sievietes tēla un vairs nevēlējās būt saistītas ar Viktorijas laika vērtībām. Jaunajai modei bija raksturīgs īss matu griezums, puiciskas formas, cauruļveida siluets, svārki virs ceļgala. Sievietes kļuva patstāvīgākas, pašas brauca iepirkties, sāka smēķēt, dzert, apmeklēt naktsklubus, laužot steriotipiskos uzskatus par sievietes tēlu.
Šis laika posms salīdzināts ar elpu svaiga gaisa, kas veikta starp dūmu pilno I pasaules karu un II pasaules karu, kā arī Lielo depresiju. Tas bija smalkuma, bezrūpīguma un izšķērdīguma laiks, kurš izveidoja vēl šodien pastāvošo Art Deco stilu.
Jāpiebilst, ka Art Deco stils 20gs. 30. un 40.g. pastāvēja arī LV. Tas izpaudās telpu iekšējā apdarē, lietišķajā grafikā un visvairāk lietišķajā mākslā. Dārgi materiāli tika aizvietoti ar lētākiem risinājumiem. Piemēri: VEF radioaparāti un Kuzņecova laika trauki.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация