Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:514085
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Attieksme pret citādo ir pastāvējusi vienmēr. Citam tā izpaužas kā noniecinājums, citam atkal kā sapratne, bet vēl dažs pret citādo izturas ja ne rezervēti, tad ar savdabīgo pieciešanu.
Ir dažādas situācijas, kurās visbiežāk izpaužas konflikti ar savu iekšējo “ES” saistībā ar 20.gadsimta ētikas problēmām – abortiem, pašnāvībām, orgānu pārstādīšanu, tirgošanu, dzimuma maiņu, seksuālo orientāciju un rasismu. Cilvēki un sabiedrība kopumā nespēj pieņemt citādo, tāpēc, ka viss savādais savādās izraisa mūsos bailes. Ir dabiski, ka, ieraugot cilvēku ar skābes saēstu seju, mums gribas novērsties vai tad, kad uz ielas sapulcējies ļaužu pūlis, noskaidrot, kas tur īsti notiek. Manuprāt, Latvijā un arī citur pasaulē ir ļoti daudz citādu jeb atšķirīgu lietu, bet aktuālas ir sarunas par rasismu, jo katru dienu kādā valstī notiek uzbrukums kādai citai etniskai grupai. Neiecietības problēma ir aktuāla visai Latvijas sabiedrībai, jo var skart ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Latvijā un ārvalstīs veiktie pētījumi liecina, ka galvenie neiecietības veidi Latvijā attiecas uz etnisko un reliģisko piederību. Īpaša riska grupa ir čigāni jeb romi. Aptaujas liecina, ka attieksmi pret čigāniem lielai daļai Latvijas iedzīvotāju veido stereotipi un aizspriedumi. Latvijā reizēm izpaužas antisemītisms un aizspriedumi pret musulmaņiem.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация