Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:216657
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.03.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Savukārt, 18. gadsimtā vidū attīstījās rūpnīcu sistēma, kas izraisīja milzīgu pieprasījumu pēc lēta darbaspēka. Bērni būtībā kļuva par tiem, kuri bieži strādāja, ēda un gulēja pie savām mašīnām. Svētdien, vienīgajā dienā, kad rūpnīcas tika slēgtas, bērnus varēja atrast noplucinātus un netīrus, kas spēlējās uz ielām. Lai viņus neatstātu no ceļa un “glābtu Dievam”, tika izveidotas svētdienas skolas.
Džons Loks, britu filozofs, uzskatīja, ka bērna pieredze un izglītība ir viņa attīstības galvenie faktori. Viņš rakstīja, ka zīdaiņa prāts ir "Tabula Rasa" (tīra lapa) un tāpēc zīdainis ir uzņēmīgs pret visa veida mācīšanos. Žans Žaks Ruso, franču filozofs, uzskatīja, ka bērns ir apveltīts ar iedzimtu morāles sajūtu. Savā grāmatā “Emile” viņš uztver bērnu kā "cēlu mežoni", kuram ir intuitīvas zināšanas par to, kas ir pareizi un nepareizi. 1774. gadā Šveices pedagogs Johans Heinrihs Pestaloci publicēja piezīmes, kuru pamatā bija rūpīgi novērojumi par viņa dēla attīstību. Viņa grāmata atspoguļoja viņa paša teorijas, kas, tāpat kā Ruso uzsvēra bērna iedzimto labestību un paša bērna aktivitātes lomu attīstībā. 19. gadsimtā evolucionārs Čārlzs Darvins publicēja dienasgrāmatu par sava dēla agrīnās attīstības novērojumiem. Viņš uzskatīja bērnu par bagātīgu informācijas avotu par cilvēka dabu.
Sistemātiski pētījumi par lielākām bērnu grupām sākās 19. gadsimta beigās. Šo pētījumu pionieris bija G. Stenlijs Hols, kas bija ieinteresēts izpētīt "bērnu prāta saturu". Hols izstrādāja jaunu pētījumu tehniku - anketu, lai iegūtu informāciju par bērnu un pusaudžu uzvedību, attieksmēm un interesēm. 20. gadsimta sākumā bērnu psihologi izstrādāja intelekta mērīšanas metodes. Freids ar savu darbu psihoanalītiskajā teorijā sniedza jaunas un izaicinošas idejas par personības attīstību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −9,48 €
Комплект работ Nr. 1384588
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация