Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:241920
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.11.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
1.  1.atziņa    3
2.  2.atziņa    3
3.  3.atziņa    4
4.  Mūsdienīga vērtību sistēma    6
5.  Izmantotā literatūra    8
Фрагмент работы

1.ATZIŅA.
Pasaule ir daudzveidīgu, reālu vai nereālu, mainīgu parādību jeb ķermeņu
kopums, jeb viss ko mēs par tādu saucam.Cilvēka dzīve – patstāvīgu, mērķtiecīgu darbību kopums. Apzināta cilvēkdarbība – izziņas, apziņas, rīcības kopums – atsevišķu darbību veidots veselums.
Pasaulē viss ir kopsaistīts un daļu kopsaistības ideja ir cilvēka apziņas pasaules atveides pamats.

Pasaule ir daudzveidīgu parādību jeb mainīgu ķermeņu kopums un cilvēks, kas šo pasauli izjūt, izprot un veic tajā savu garīgo darbību ir apgarota dzīva būtne, viena no šīm parādībām vai ķermeņiem. Cilvēkam, kā katram noteiktas vides ķermenim ir sava iekšējā un ārējā vide. Iekšējo vidi veido materiālā (miesa) un garīgā (jūtas, griba, prāts) vienotība, ārējā vide ir cilvēkvides, dabasvides un tehnovides vienotība. Jūtas iedvesmojot, prāts pamatojot un griba rosinot rīcībai, kopsaistībā ar pārējo pasauli, veido garīgo darbību un, ja tās ir paša cilvēka radītas, apzinātas cilvēkdarbības, nonākam pie patstāvīgu, mērķtiecīgu darbību kopuma – cilvēka apzinātas dzīves.
Darbības ierosme vienmēr ir saistīta ar noteiktām, apzinātām cilvēka un viņa dzīvesvides attiecībām – vajadzībām. Šīs attiecības ir darbības mērķu noskaidrošana un līdzekļu izvēle, lai sasniegtu iespējami pilnīgu vajadzību apmierinājumu. Savukārt, ikvienai mērķtiecīgai darbībai ir ārējā struktūra – vajadzības, līdzekļi, apmierinājums un iekšējā struktūra – vadība un izpilde.
Runājot par cilvēkdarbību, nonākam pie tās atsevišķo procesu vienotāja – apziņas. Tās procesu būtība ir informācijas par pasauli ieguve, apstrāde, pārvalde, uzglabāšana. Apziņā rodas noteikts pasaules atveids, kas kopumā ar attiecīgu rīcību īstenojas cilvēkdarbībā. Apziņa vada izziņas procesu, kas sākas ar izjūtām, tad pārtop tēlos vai jēdzienos līdz cilvēka apziņā izveidojas zināms pasaules atveids. Rūpīgi ielūkojoties cilvēka apziņas pasaules atveidos, varam konstatēt – visam apziņā atveidotajam (pasaulei, dzīvei, apzinātām cilvēkdarbībām, lietām procesiem) ir noteikta kārtība.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация