Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:638187
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.12.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Brīvības piemineklis tiek atklāts 1935. gada 18. novembrī. Skan baznīcu zvani, satiksme ir pārtraukta, godasardze ir ieņēmusi savas vietas, un Brīvības bulvārī pulcējas tūkstošiem skatītāju, tomēr pat valsts neatkarības svētkos, kad tiek uzsvērti tēlnieka Kārļa Zāles nopelni pieminekļa tapšanā, kopumā atainojas politizēta pasākuma noskaņa un manāma Kārļa Ulmaņa dominance. ,
Mākslinieku darbība šajā laikā raksturojama kā aktīvs darbs, kas veltīts sabiedriskām, politiskām un ideoloģiskām akcijām. Veicot valsts pasūtījumus autoritārisma laikā, māksliniekam ir ļoti svarīgi nepazaudēt savu individualitāti. Attīstās latviska tematika, kas veidojas uz reālisma pamatiem, raksturīgs himniskais patoss un senvēstures glorifikācija. Kompozicionāli nozīmīgi ir Rīgas pils valsts reprezentācijas griestu gleznojumi, kas ataino varoņus, varoņteikas un savdabīgas episkas kompozīcijas. , Runājot par tām, piemērots šķiet apgalvojums: „Dīvaini, ka režīma ideologi latviskā valstiskuma aizmetņus centās saskatīt ne vien seno cilšu piedzīvojumos, bet pat vācu Kurzemes hercogistē, kam ar latviskumu nebija nekāda sakara.”
Tā vien šķiet, ka pārmērīga varas koncentrācija valsts vadītāja rokās ir gluži kā vadoņu kulta uzmākšanās ar savu taisnību. Lai gan dažādos pētījumos un mācību grāmatās tiek vēstīts par 20. gs. 30. gadu autoritāro režīmu un pierādīts tā kaitējums valstij un sabiedrībai, tomēr, jāmin, ka sociālajā atmiņā šis laiks saglabājies kā vispozitīvākais par mūsu pagātni, kā arī pētījumi ataino uzskatu, ka izcilākā politiskā personība Latvijas vēsturē 20. gadsimtā ir Kārlis Ulmanis.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1389279
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация