Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:115052
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Aviācija
Gaisa transports ir viena no transporta nozares jomām, kuras loma sakarā ar straujo tehnikas attīstību un tautas labklājības palielināšanos nākotnē kļūs arvien nozīmīgāka.
Ņemot vērā gaisa transporta lielās izmaksas, Latvijas Republikas gaisa pārvadātāji veic tikai starptautiskos gaisa pārvadājumus un darbojas saskaņā ar starptautiskajām prasībām un standartiem, kas noteikti Konvencijā par starptautisko civilo aviāciju un tās 18 pielikumos, kā arī citos starptautiskajos līgumos Tādēļ arī ES prasību ieviešana aviācijā nav radījusi tik lielas grūtības kā citās nozarēs.
Paredzams, ka aviokompāniju skaits, kas lidos no ES dalībvalstīm uz Latviju, palielināsies. Palielināsies aviokompāniju maršrutu tīkls. Pastiprināsies aviokompāniju konkurence, kā rezultātā pazemināsies biļešu cenas, no kā ieguvēji būs pasažieri.
Latvijas Republikas teritorijā darbojas divi starptautiskie lidlauki: Starptautiskā lidosta “Rīga”, Liepājas lidosta, kā arī Ventspils lidlauks.
Lielākā no Latvijas lidostām ir VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga” kas veidota atbilstoši visiem starptautiskiem civilās aviācijas standartiem. Tās radiotehniskās nosēšanās un skrejceļa apgaismojuma sistēmas atbilst Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas I kategorijas prasībām. Lidostas pasažieru termināla ēkas ir rekonstruētas un pilnīgi piemērotas starptautisko pārvadājumu vajadzībām.
No lidostas “Rīga” tiek veikti 99% pasažieru pārvadājumu Latvijā. Salīdzinājumā ar 2000.gadu pasažieru apgrozība ir pieaugusi par 8%, bet kravu apgrozība par 12%. Lidostas “Rīga” apgrozījums ir lielākais starp Baltijas lidostām.
Turpinās lidostas modernizācija un paplašināšana. Tuvākajā laikā tiks pabeigta lidostas pasažieru termināla rekonstrukcija un uzsākts skrejceļa pagarināšanas un skrejceļa nosēšanās sistēmas kategorijas paaugstināšanas projekts.
Latvijā gaisa satiksmes vadību veic VAS “Latvijas gaisa satiksme”. Ievērojami ir uzlabota gaisa satiksmes vadība: panākts viss lidojumu vadības rajona radaru pārklājums sākot no 1500 m no jūras līmeņa un augstāk. Veikta pilnīgi visa aprīkojuma un iekārtu nomaiņa, izstrādāta un ieviesta dispečeru darba procedūra saskaņā ar Eurocontrol prasībām. Gaisa satiksmes sniegtos pakalpojumus pašlaik izmanto ap 400 aviokompānijām. Ņemot vērā zinātnes un tehnikas straujo progresu gaisa satiksmes vadības sistēmu attīstībā, “Latvijas gaisa satiksme” turpina darbu pie gaisa satiksmes vadības aprīkojumu pilnveidošanas, personāla sagatavošanas, saskaņotas darbības ar citu Eiropas valstu gaisa kustības vadības sistēmām.
Galvenie nākamo gadu uzdevumi ir pabeigt lidostas “Rīga” rekonstrukciju un nodrošināt sekmīgo Latvijas gaisa pārvadātāju turpmāku attīstību un to pozīciju nostiprināšanos, kas ir nepieciešamie priekšnoteikumi, lai Latvijas gaisa transporta sistēma varētu izturēt konkurences spiedienu pēc iestāšanās Eiropas Savienības.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация