Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:581586
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Bēgļu problēmas Latvijā un pasaulē, kas ir galvenais iemesls, kāpēc cilvēki kļūst par bēgļiem, vai tas ir katra cilvēka brīvprātīgs lēmums, vai arī viņš ir spiests kļūt par bēgli. Kādas bēgļu kategorijas pastāv, un vai bēgļiem ierodoties citās zemēs būs daudz labvēlīgāki dzīves apstākļi, tiks skaidrots šajā esejā.
Pēc definīcijas par bēgli var uzskatīt cilvēku, kurš pamatoti baidās no vajāšanas savas rases, reliģiskās piederības vai tautības dēļ, piederības dēļ sociālajai grupai, vai politiskās pārliecības dēļ, un tā tas tiešām ir, jo, piemēram, Krievijā tiek vajāti cilvēki, kuru politiskā pārliecība nesaskan ar valdošā režīma pārliecību, un šeit kā piemērs ir minams miljardieris Boriss Bereszovskis, kurš ir bijis spiest emigrēt uz Lielbritāniju, un lūgt tur patvērumu, un šīs valsts politisko aizsardzību, tā tad var secināt, kad arī ļoti labi situēti cilvēki ir spiesti kļūt par bēgļiem, lai gan šādus cilvēkus nemēdz saukt par bēgļiem vienkārši aiz cieņas pret viņiem. Vēl kā, piemēru, kāpēc cilvēki kļūst par bēgļiem var minēt arī to, kad viņi vēlās iegūt labāku dzīvi, labākā valstī, jo viņu valsts ir pārāk nabadzīga un šeit šiem cilvēkiem nebūs nekādas nākotnes, un šeit var minēt bēgļus no, piemēram, Turcijas, kuri ir aizbraukuši dzīvot uz Vāciju, un uz šo brīdi viņu daudzums ir tik liels, kad jau gandrīz visā Vācijā, katrā pilsētā ir izveidojies Turku rajons.
Valstis uz kurām parasti dodas bēgļi ir visdažādākās, bet šīm visām valstīm ir viena konkrēta iezīme un tā ir tā, kad visas šīs valstis ir ar augstu ekonomiskās attīstības līmeni – Vācija, ASV, Lielbritānija, Norvēģija, Itālija, Austrija u.c. Pārsvarā, ja skatās dalījumu pa reģioniem tad tie ir Rietumeiropa, Ziemeļeiropa, Ziemeļamerika. Bet šīs valstis ir bēgļu galamērķis un nevienmēr, bēgļi, līdz šim valstīm nonāk, jo bieži vien viņiem sanāk ceļot cauri daudzām citām valstīm, un bieži vien ir gadījumi, kad atklāj, ka šis cilvēks nelikumīgi šķērso robežu jo, visbiežāk bēgļi izmanto viltotas pases, kuras nav tik labi noviltotas, un robežsargi var atklāt šos likumpārkāpējus. Un tas ir ļoti labi, jo valstij ir daudz mazāki zaudējumi, jo pēc starptautiskajiem standartiem valsts bēgli ir tiesīga atgriezt tai valstij ,no kuras viņš ir iebraucis. Un, kā piemēru var minēt to, kad Latvijas robežsargi atklāja piecus vīriešus, kas bija ieceļojuši no Krievijas, un kuriem bija viltotas pases, un kā vēlāk noskaidrojās šo vīriešu galamērķis bija, kāda no rietumvalstīm, un emigrējuši viņi bija no Kaukāza republikas. Un kā otro piemēru par šo tēmu var minēt to, kad Latvijas robežsargi bija palaiduši garām kādu vīrieti, kurš tika noķerts uz Igaunijas robežas, un šī valsts šo imigrantu, kurš bijā kurds atgrieza atpakaļ Latvijai, un pašlaik viņš atrodas Olaines nelegālo bēgļu patversmē, un Latvija nezina ko ar šo vīrieti iesākt, jo viņam nav nekādu dokumentu, kas pierādītu viņa identitāti.
Problēmas, kas rodas valstij bēgļiem ieceļojot ir visdažādākās, un galvenokārt tās ir ekonomiskas dabas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация