Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:471646
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Behavirālisma pieejas būtība balstās uz vienīgo jautājumu: Kāpēc cilvēki uzvedās tā kā viņi uzvedās? Biheviorālisti atšķīrās no pārējo metožu atbalstītajiem ar to, ka:
 Biheviorālisti uzskata, ka sociālo analīzi ir jākoncentrē uz to, kā cilvēki uzvedās jeb uz redzamo (observal) uzvedību;
 Pēc bihevioralisti domām, cilvēku uzvedības skaidrošanai ir jābūt iespaidotai ar empīriskām analīzēm.
Bihevirālisti cieši analizē mērķi, kāpēc cilvēki piedalās vismasveidīgā pasākumā demokrātiskajā valstīs – balsošanā. Viņi pēta arī cilvēku piedalīšanos nekonvencionālās līdzdalības formās – piketos, demonstrācijās utt. Elites līmenī biheviorālisti analizē līdera uzvedību, liekot uzsvaru uz to, kā ir saistīts tas, kā līderi redz apkārtējo pasauli un kādus lēmumus viņi pieņem. Sociālā aspektā biheviorālisti analizē interešu grupu un politisko partiju darbību. Internacionālā ziņā bihevioralisti savā pētīšanā liek uzsvaru uz to, kā darbojas nacionālās valstis un tādi nevalstiskie aktieri kā teroristu grupas, multinacionālās korporācijas un supranacionālās organizācijas (piemēram, Eiropas Savienība vai NATO). Galvenais, kam ir pievērsta uzmanība šajā analīzē jeb galvenais jautājums, kuru uzdod biheviorālisti ir: ko tieši šie politiskie aktieri dara un kāpēc viņi to dara?
Biheviorālā kustība kļuva par nopietnu zināšanu 1950-1960. gados. Šis zinātnes filozofiskie pirmsākumi bija 19. gadsimta Augusa Komte (August Comte) un 20. gadsimta loģiskā pozitīvisma Viena Cirkla (Vienna Circle) darbi.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация