Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:369753
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

„...Bērna izcelšanās noteikšanu Latvijas Republikā regulē Civillikums. Kad 1993.gadā atjaunoja Civillikuma darbību, tad Civillikuma Pirmās daļas „Ģimenes tiesības” Otrajā nodaļā „Vecāku un bērnu savstarpējās tiesības un pienākumi” bērna izcelšanās noteikšanu regulēja divas apakšnodaļas. Pirmā apakšnodaļa regulēja laulībā dzimušo bērnu izcelšanās noteikšanu. Otrā apakšnodaļa regulēja ārlaulībā dzimušo bērnu izcelšanās noteikšanu...”1.
Tātad, var secināt, ka, kopš 1993.gada Latvijas Republikā bērna izcelšanās noteikšanu regulēja Civillikuma Pirmās daļas Otrās nodaļas divas apakšnodaļas, savukārt, kopš 2003.gada 1.janvāra bērna izcelšanās noteikšanu Latvijas Republikā regulē tikai Pirmā apakšnodaļa.
„...Civillikuma jaunā redakcija (attiecībā ar 1937.gada redakciju) pamatojās uz LR konstitucionālā likuma „Cilvēka pilsoņa tiesības un pienākumi” 36.panta, ka „laulībā un ārlaulībā dzimušie bērni ir tiesībās vienlīdzīgi2”.
Pie tam atšķirīga ir tieši bērnu izcelšanās no tēva, jo bērna izcelšanās noteikšanai no mātes nav nozīmes, vai bērns piedzimis mātei, kura sastāv laulībā ar bērnu tēvu vai nē.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация