Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:432031
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Kvalitatīvai bērna attīstībai nepieciešamas kustības. Pirmsskolā pedagogiem, kas iesaistīti bērna attīstības veicināšanā, nepieciešams būt kā paraugiem fiziskajās un sporta aktivitātēs. Svarīgi ir mudināt bērnus uzturēties svaigā gaisā, veicot dažādas aktivitātes un rotaļas ārā. Pieredzes bagāta sporta pedagoģe Rasma Karlovska norāda, ka regulārā vingrošana ir svarīga bērnu veselīgai izaugsmei, attīstībai un labklājībai. “Kustoties bērns norūda organismu, aug spēcīgāks un nostiprina veselību. Vesels bērns ir dzīvespriecīgs, aktīvs, grib darboties, uzzināt un izpētīt kaut ko jaunu” (Karlovska, Mārtinsone, 2011, 4). Svarīgi vismaz 3 reizes nedēļā iekļaut fiziskās aktivitātes, rotaļas, kas palīdz stiprināt muskuļus un kaulu audus. Rasmas Karlovskas aicinājums: “Veidosim bērnu stāju, lai viņi izaugtu stalti un veseli!” (Karlovska, 2010).
Svarīgs veselīga dzīvesveida pamatprincips ir arī dienas režīms. PII dienas režīmu jāveido atbilstoši bērnu attīstībai. Viens no pilnvērtīgākajiem un cilvēka organismam nepieciešamākajiem atpūtas veidiem ir miegs. Lai labi izgulētos, ir nepieciešams gulēt regulāri, nepārtraukti, dziļi un pietiekami ilgi. Ieteicams uzturēt gaisa temperatūru guļamistabā +16°C. Miega režīms ir ne mazāk svarīgs kā pārtika, ūdens, vai drošība bērna dzīvē. Bērniem vecumā no trīs līdz sešiem gadiem ir nepieciešams 10-12 miega stundas dienā. Šajā vecumā bērniem parasti būtu jāiet gulēt starp plkst. 19:00 un plkst. 21:00 un vajadzētu pamosties apmēram starp plkst. 6:00 un plkst. 8:00. Arī pēc trīs gadu vecuma lielākā daļa bērnu joprojām guļ diendusu, bet piecu gadu vecumā to vairs nedara. Diendusas pakāpeniski kļūst arī īsākas. PII bērni guļ diendusu no 13:00 līdz 15:00, bet, diemžēl, mājās ne vienmēr to ievēro.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,98 €
Комплект работ Nr. 1391134
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация