Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:322112
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Visos laikos cilvēks ir mainījies ar precēm un pakalpojumiem, taču, kā maksāšanas līdzeklis izmantoja dažādas preces. Mācoties vēsturi, mēs esam iepazinušies ar to, ka par maksāšanas līdzekli izmantoja gan pašu saražoto produkciju, kura atlika pēc savu vajadzību apmierināšanas. Laika gaitā, mainoties tirdzniecības vietām, laikiem, vajadzībām, ieviesta naudu, tādā izpratnē kā mēs to pazīstam šodien. Lai varētu saprast, kas ir nauda, ar šo jēdzienu jāiepazīstas, sākot ar tās rašanās pirmsākumiem.
Jau kādu laiku ekonomikas pamatus sāk mācīt pirmajā klasē. Bērnus šajā kursā iepazīstina ar to, kas ir nauda, kā to iegūt, kā pareizi izlietot. Māca to, ka naudu vajag taupīt, krāt vērtīgāku lietu iegādei. Cenšas parādīt, cik grūti vecākiem ir naudu nopelnīt. Taču salīdzinājumā ar šo pirmās klases mācību kursu, bērniem māca tikai par mūsu valsts naudu.
Atskatoties pagātnē, redzam, ka ļoti ilgu laiku par maksas līdzekli kalpoja preču maiņa jeb barters. Bet laika gaitā sāka ieviest monētas, kam bija noteikta nominālā vērtība, lai preces būtu mainīt vieglāk. Laikam ejot uz priekšu, nauda ir uzlabota, padarīta vienkāršāk lietojama un cilvēkiem pieejamāka. Mūsdienās pastāv dažādu valstu valūtas. Katra tā atšķiras ar savām īpašībām un vizuālo noformējumu. Daudzu valstu valūtas mēs varam iepazīt vienīgi preses izdevumos, galveno kārt zinām tās valūtas, ar kurām valstīm ir cieši tirdzniecības un tūrisma sakari. Tikai skaidra nauda nav vienīgais naudas veids mūsdienās. Pastāv papīrnauda, kura nevar būt bez savas sīkākās vienības – monētas. Šim naudas veidam vizuālo izskatu nosaka valsts normas. Mazāk pazīstami ir pieprasījuma noguldījumi un ceļojumu čeki.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1196425
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация