Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:317499
 
Оценка:
Опубликованно: 11.04.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

„Mums apkārt nav nekā nesatricināma. Mēs alkstam pēc stabilitātes un noturības, gribam iegūt stingru pamatu zem kājām un uzcelt uz tā mūsu torni, kura virsotne ietiecas bezgalībā…” – tajā pašā laikā Paskāls uzsver, ka cilvēks ir nozīmīgs ar to, ka apzinās savu niecību un pielīdzina to mazam puteklītim. Domāju, ka tam nevar nepiekrist. Es uzskatu, ka cilvēku salīdzinājumā ar pasauli var uzskatīt par mazu puteklīti tad, kad persona veic lielus darbus un cenšas kaut ko sasniegt vai pat pierādīt. Līdz ko citi redz cita cilvēka apņēmību, tie cenšas padarīt to par neveiksminieku un niecību, jo netic šī indivīda spējām un talantiem.
Paskāls uzskata, ka visiem cilvēkiem ir viens uz tas pats mērķis – būt laimīgiem. Lai vai kā, uzskatu, ka mērķis nav sasniedzams bet gribas izpausmes un jāsaprot arī tas, ka griba jāprot virzīt pareizajā virzienā un ar pareizām (labām) domām. Katrs cilvēks ir spējīgs uz saprātīgu domāšanu.
Nobeigumā vēlos teikt ar Blēza Paskāla vārdiem, ka „ir divas pārmērības: izslēgt prātu un pieņemt vienīgi prātu”. Vieglākais, protams, ir pieņemt prātu un turpināt dzīvot ne savā laikā, bet pareizākais ir mainīt to, kas katram sniegts tikai vienreiz dzīvē – pārstāt lieki domāt, uztraukties un vienkārši atļaut sev dzīvot.



Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация