Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:511256
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.07.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirmkārt: viss ģeniālais ir vienkāršs. Jeb – īsi un konkrēti. Tas, ko gribu pateikt, ir – man patīk viss, kas nav sarežģīts, sacakināts, pārsātināts. Piesātināts – tas ir kas pavisam cits. Jo “pārsātināts“ ir saprotams kā “par daudz piebāzts”, un tādēļ nekas labs nav gaidāms.
Borisam Bērziņam(turpmāk – BB) ir dažādi darbi – gan piesātināti, gan pārsātināti, gan arī lieliski vienkārši (te es neesmu sajaukusies ar “vienkārši lieliski”, kaut arī tādi darbi ir atrodami pie BB). Bija jāklausa ieteikumam vispirmāk doties uz “Arsenālu”, nevis lielo muzeju, tāpēc, iespējams, manā galvā šinīs lietās ir neliela nekārtība. Bet ne vienmēr ir iespējams izdarīt “kā labāk”.


Zelts. Tumšsarkans. Melns. Arī sudrabs. Izklausās cēli, vai ne? Šāda faktūra. Tāda faktūra. PLAISA. plaisiņas! Taustītgribēšana! Viens. Maz. Vienkārši. TĀ ir labi. še kaut kas tur kaut kas mazlietiņ bet visur. Tā gan nav labi! Līnija. Laukums. Brūns!
Tā varētu primitivizēti atzīmēt impulsīvās domiņas manā galvā, dzīvojot BB izstādēs. BB velk divos virzienos. Viens ir diezgan paraibs, ierāmējies lielajās formās, tomēr pārsātināts. Kas par daudz, tas par skādi – tētis to aizvien atkārtojis. Skaistums ir vienkāršs. Un izskatās, ka pēc ilgas pretīrunāšanas arī es to pilnīgi neapzināti esmu sākusi ievērot. Protams, nekad neesmu spējusi neapbrīnot varēšanu saderīgi sasīkumot. Kādreiz gribējās arī tā darīt – koši, aizraujoši! Šobrīd, tādu pārbagātību ieraugot, vispirms paglūnu apkārt, klusi nopūšos un – nodomāju – kāpēc gan tas vajadzīgs? Jā, tas ir saistoši acij, tomēr arī ļoti .. nogurdinoši.
Otrs – vienkāršs. Ir tikai lielās formas, laukumi. Vispār neesmu “modernās“ mākslas piekritēja – tas ir, slaveno “melno kvadrātu” (1913. g., autors Kazimirs Malevičs) ne mazdrusciņ neuzskatu par dziļi filozofisku, pat revolucionāru, vispārējo jēgu ietverošu, satriecošu, jaunā laikmetā ievedošu, utt.

Коментарий автора
Коментарий редакции
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация