Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:724252
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.01.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Būtiski ir atzīmēt to, ka dažādās valstīs ir atkšķirīgi ražošanas apstākļi un ja viens un tas pats produkts tiek ražots dažādās vietās, tad vienam ražotājam ražošana ir relatīvi izdevīgāka un teorētiski otrs ražotās var gūt maksimālu labumu, pērkot produktus no pirmā ražotāja un tā vietā specializēties uz tāda produkta ražošanu, kur tam ir salīdzinošana priekšrocība, tādējādi, labumu gūst abi ražotāji.
Pie negatīvām brīvās tirdzniecības pusēm ir iespējams pieskaitīt to, ka ekonomiskā labklājība ir atkarīga no starptautiskiem darījumiem, proti, ja izvēlētā prece no valsts A, nav tāda, kāda tā ir bijusi ierpiekš, vai ir jauns izplatītājs, cieš B valsts patērētāji, jo eksporta kvalitāte ir kritusies. Kā arī valsts mazie uzņēmumi cieš no tā un nespēj labot situāciju.
Konkurencei šajā gadījumā ir divas puses - gan pozitīva, gan arī negatīva, jo tad uzņēmumi gan attīsta produkta kvalitāti un ievieš inovāciju, taču no otras puses samazina sava produkta izplatību vai apstādina to vispār.
Abos gan protekcionisma, gan brīvās tirdzniecības iespaidā ir vairākas puses un jebkuru problēmu ir iespējams pagriezt citā virzienā ar alternatīvām un jaunām iespējam. Personīgi es uzskatu, ka pielietojot protekcionisma politiku rodas ierobežojumi, kas nāk par labu gan jaunajiem uzņēmumiem, gan valstij kopumā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1376098
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация