Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:604652
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Taču cīņas ētika nebija vienīgais faktors, kas noteica bruņinieka pieturēšanos specifiskai bruņniecības vērtību sistēmai, kā arī tā nebija vienīgā sfēra, kurā izpaudās aristokrātijas tieksme pēc drošsirdības un tās manifestācijas. Kaut arī mazāka, tomēr būtiska nozīme bija arī palīgrīkiem, kas nodrošināja veiksmīgu varonības un bezbailības izpausmi, tātad, liela vērtība bija arī apbruņojumam un ieroču kultam.
Jāatceras, ka bruņinieku dzīve nebija tikai kaujas, turnīri un slava. Miera laikā dzīve pilī ritēja ļoti gausi. Bruņinieki nodevās ieroču vingrinājumiem, nodarbojās ar saimniecību un pārvaldes lietām, medīja vai spēlēja dambreti. Interesantāk dzīve ritēja lielo augstmaņu un karaļu galmos, tādēļ daudzi bruņinieki vismaz kādu laiku centās uzturēties tur. Viņu pilis bija plašākas un tajās varēja sarīkot turnīrus – divu vai vairāku bruņinieku cīņas skatītāju klātbūtnē.
Kopumā mēs varam secināt, ka bruņniecība viduslaikos bija kļuvusi par īpašu kārtu. Tikai dižciltīgie, kuru rīcībā bija lieli zemes īpašumi un kuru labā strādāja zemnieki, varēja tik pamatīgi apbruņoties. Piederību pie bruņinieku kārtas apliecināja ģerbonis. To spilgtās krāsās attēloja uz vairogiem, lai bruņinieki kaujas karstumā varētu viens otru atpazīt. Ģerbonis tika mantots no paaudzes uz paaudzi, un tas bija katras dzimtas lepnums. Būt par bruņinieku prasīja noteiktu sabiedrisko stāvokli, kā arī vēl noteiktas īpašības un prasmes.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация