Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:898423
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 20.11.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Padomju gados tik populārais Latvijas tūristu galamērķis – gleznainie Karpatu kalnu Ukrainā pēc Latvijas neatkarības atgūšanas ir nepelnīti piemirsti un to iepazīšanu nomainījušas tūres uz Alpiem un Eiropas lielākajām pilsētām. Taču Karpatos un reģionā, ko vietējie mēdz dēvēt par Guculiju, ir pietiekami daudz interesantu un krāšņu apskates objektu, lai tie atkal spētu raisīt Latvijas ceļotāju interesi.

Karpati ir kalnu sistēma Viduseiropas Austrumu daļā un atrodas Čehijas, Ukrainas, Slovākijas, Polijas un Ungārijas teritorijā, bet augstākā virsotne atrodas Rumānijā – Gerlaha smaile – 2655 m.v.j.l. (Galvenā enciklopēdiju izdevniecība, 1983). Ukrainas Karpatos tūristu iecienītākais ir Čorna Gora, jeb Melnā kalna masīvs Karpatu rezervātā, kas atrodas Ivano-Frankovskas apgabalā. Šeit atrodas visas virsotnes Ukrainā, kas pārsniedz 2000 metrus virs jūras līmeņa, kā arī valsts varenākais kalns Goverla, kas sasniedz 2061 metra augstumu (Ukrainas ekoloģijas un dabas resursu ministrija 2005). Uzkāpt tajā esot katra ukraiņa lepnums un gods, tāpēc uz kalnu tūrisma sezonā lielākas un mazākas ceļotāju grupiņas uz Goverlu plūst straumēm vien. „Karstākajā” sezonas laikā Goverlas virsotnē ļaužu ir tik daudz, ka grūti atrast brīvu laukumiņu piemiņas foto iemūžināšanai bez citiem kāpējiem fonā. Tāpat daudzi mēģina uzkāpt Pop Ivan, jeb Čorna Gora virsotnē, kur atrodas pamestas observatorijas drupas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1166175
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация