Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Centrālās un Austrumeiropas valstu uzņēmējdarbības vides izmaiņas pēc iestāšanās Eiropas Savienībā

     

    Эссе3 Экономика

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:534988
 
Оценка:
Опубликованно: 13.11.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šeit redzamas kopumā izveidoto uzņēmumu skaita izmaiņas. Zaļā krāsā attēlota Lietuva, bet zilā – Ungārija. Ļoti interesants ir Lietuvas kāpums šajā rādītājā, kurš pēc iestāšanās Eiropas Savienībā ir pat ļoti būtiski pieaudzis, tomēr krīzes ietekmē tik pat strauji arī sarucis. Kā redzams, Ungārijā šis rādītājs bijis diezgan svārstīgs un, tāpat kā iepriekšējie rādītāji, samazinājies pēc iestāšanās ES.
Pēc statistikas datiem nav vērojamas būtiskas izmaiņas būvniecības nozarē. Tāpat arī gāzes, elektrības un ūdens patēriņš nav sācis augt straujāk Eiropas Savienības ietekmē, tas ir vienmērīgi pieaudzis tikai tehnoloģiju attīstības dēļ. Pēc iestāšanās Eiropas Savienībā, Lietuvai ir pieaudzis viesnīcu un restorānu skaits, kas nozīmē tūrisma attīstīšanos, kamēr Ungārijā šis līmenis nav būtiski mainījies. Abām valstīm strauji pieauguši rādītāji nekustamā īpašuma darījumu nozarē, kas saistīts ar tirgus atvēršanu Eiropai. Ungārijai ir lielas priekšrocības IT un datortehnoloģiju jomā, kuras tiek izmantotas visā Eiropā un padara Ungāriju par vienu no attīstītākajām valstīm Eiropā datortehnoloģiju nozarē.
Varam secināt, ka iestāšanās Eiropas Savienībā ir ļoti pozitīvi ietekmējusi Lietuvas ekonomikas attīstību, lai gan to diezgan pamatīgi ir iedragājusi pēdējā ekonomiskā krīze. Savukārt, Ungārija, nav piedzīvojusi strauju ekonomisko uzplaukumu, kas pēc statistikas datiem norāda uz to, ka nav bijusi arī smaga lejupslīde krīzes ietekmē, tomēr, tā kā nav bijusi izaugsme, tad ekonomiskā krīze ir radījusi lielas problēmas Ungārijas ekonomikai. Valda bažas par to, ka Ungārija varētu nespēt pildīt savas parādsaistības, tomēr tās situācija nav tik nopietna kā Grieķijā, jo Ungārijā līdz šim ir notikusi veiksmīga fiskālā konsolidācija. Turklāt, Ungārija citu valstu starpā ir saņēmusi lielāko daļu rietumvalstu investīciju, kas ir stimulējušas ekonomikas attīstību.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1335168
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация