Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:739026
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vēlviens svarīgs aspeksts, kas novērojams Kulas apmaiņā un varētu tikt pielīdzināts dažās Latvijas sabiedrības grupās ir tas, ka „ Ne visi tajā rajonā iespējamie ir tiesīgi piedalīties šajā Kulas apmaiņas aplī, uz to ir spējīgi tikai ierobežots skaits cilvēku” , šadu līdzību mēs varam saskatīt arī Latvijas dāvanas apmaiņas procesos, piemēram, bagātu cilvēku-miljonāru vidū, viņi savā starpā ieguldot naudu vērtīgās lietās-zeltā,dārgalietās, dāvina tās viens otram, šadā veidā parādot, kuram ir ieņemamāks amats un kuram ir plašākas iespējas. „Kulas galvenais apmaiņas „simptoms” ir būt spēcīgam, jo spēcīgs ir bagāts, bet bagāts ir dāsns” . Šāds princips ir novērojams arī Latvijas sabiedrībā, kad tie veiktas bagātu cilvēku mecentātu palīdzības. Pēc manām domām, Kulas apmaiņa ir rituāliski nesalīdzināma ar jebkuru citu apmaiņas veidu, jo tā ir tik īpaša un izstrādāta, ka tā ir nesasniedzama mūsu attīstītajā pasaules uztverē.
Latvijas kā dāvināšanas iespēju robežas ir neizmērojamas, taču uzskatu, ka mūsdienās, kā arī Rietumu pasaules kulta aspekta ir grūti raudzīties un salīdzināt to ar Papua Jaungvinejas salu arhipelāga rituālu, kura ir pakļauta vairāk kā dāsnuma un dāvanas iespējas.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация