Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:390780
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.11.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Augsne ir auglīga un reģions ir ar dabas resursiem bagāts. Dienvidāzijas valstis atrodas pie okeāna, un tas veicina tirzniecību, un kalpo arī kā transporta ceļš. Šo labvēlīgo faktoru ietekmē šis reģions ir ļoti apdzīvots un tas ir 2. apdzīvotākais reģions pasaulē. Reljefs pārsvarā ir līdzens, bet arī ir kalni. Šajā reģionā ir arī dabas katastrofas, kā vulkānu izvirdumi un tsunami. Neskatoties uz to, šis reģions ir blīvi apdzīvots, jo tam ir labvēlīgāks klimats un reljefs nekā Centrālāzijai un Ziemeļāzijai.
Āzijā iedzīvotāju izvietojums ļoti atšķiras. Kamēr Dienvid un Austrumāzija ir pārapdzīvota, Ziemeļ un Centrālāzija ir gandrīz neapdzīvota salīdzinot iedzīvotāju skaitus. Pārapdzīvotajās valstīs rodas liela atšķirība starp bagātajiem un nabadzīgākiem iedzīvotājiem, jo ekanomika nav tik ļoti stabila. Tādā veidā dzīves apstākļi nav ļoti labi, bet tie tomēr ir labāki nekā nabadzīgajās valstīs. Dabas faktori ļoti ietekmē iedzīvotāju izvietojumu Āzijā. Vislielākie dabas faktori ir klimats un reljefs. Cilvēki tiecas dzīvot siltā klimatā un līdzenā reljefā. To parāda Ķīna, jo tās austrumu daļa ir visapdzīvotākais reģions pasaulē.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация