Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:333392
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Secinājumi
Rakstot šo darbu, autore secināja, ka dabas resursu izsīkšana ir diezgan nopietna problēma pasaulē, kurai būtu nepieciešami risinājumi. Kamēr cilvēku skaits ar katru dienu turpina pieaugt, izmirstošo augu un dzīvnieku sugu skaits ar katru dienu turpina samazināties. Autoresprāt, būtu nepieciešams krasi samazināt dabas resursu lietojumu. Pētījumā "Dzīvās planētas ziņojums 2002" teikts, ka „planētai ir apmēram 11,4 miljardi hektāru auglīgas zemes un jūras telpas - 1,90 hektāri katram no Zemes sešiem miljardiem iedzīvotāju. Kamēr vidēji vienam ASV iedzīvotājam ir pieejami 5,27 hektāri savas valsts zemes un jūras, lai apmierinātu savas vajadzības, viņš patērē 9,7 hektāru saražotus produktus. Āfrikā viens cilvēks patērē dabiskos resursus no tikai 1,36 hektāriem, lai gan Āfrikā uz vienu cilvēku ir pieejami 1,55 hektāri, bet Rietumeiropas iedzīvotājs patērē 5 hektāru lielas platības produktus - par 2,84 hektāriem vairāk, nekā ir reģionā.” (tvnet.lv, 2002.07.10.) Autoresprāt, šis pētījums labi pierāda to, ka lielākā daļa pasaules iedzīvotāju pārtērē dabas resursus. Pieaugot iedzīvotāju skaitam, pieaugs arī pārtērēto hektāru skaits. Pēc autores domām, būtu jāievieš tāds likums, par dabas resursu patēriņu. Katrs pasaules iedzīvotājs drīkstētu patērēt tikai tik daudz resursu, cik noteikts. Pēc autores domām, tas būtu veids vismaz kā aizkavēt dabas resursu izsīkšanu.
Arī izsīkstošo resursu aizstāšana ar alternatīviem resursiem varētu aizkavēt dabas resursu izsīkšanu. Piemēram, degvielu aizstāt ar biodegvielu, biodīzeli, biogāzi vai elektrību. Lai nepatērētu tik daudz koku resursu, var izmantot citus materiālus, piemēram, mēbeļu, māju būvei.
Vēl viens veids, autoresprāt, kā pasargāt dabas resursus, būtu atvēlēt vairāk līdzekļu dabas resursu aizsardzībai. Redzot datus par to, cik tam tērē Eiropas Savienība kopumā un Baltijas valstis, autore secina, ka tie ir ļoti niecīgi līdzekļi un nekādus nopietnus aizsardzības pasākumus nevar veikt. Autore uzskata, ka valstīm būtu jāizvērtē prioritātes un jādomā par nākotni, ieguldīt līdzekļus tādos projektos, kur finansējums ir nepieciešams, piemēram, mežu aizsardzība – samazināt koku eksportu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация