Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:895803
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tad nu iepazinos ar vietām un reģioniem, kur iedzīvotāju skaits gan pieaug, gan krītas. Kopumā iedzīvotāju skaits samazinās gan Āzijā, gan Eiropā, taču ir atsevišķi reģioni, atsevišķas Āzijas “kabatas”, kur strauji pieaug iedzīvotāju skaits. Piemēram, Afganistānā uz vienu sievieti iznāk septiņi bērni. Arī Tuvajos Austrumos un Āfrikas viedienē skaitās stabils un augsts iedzīvotāju skaits, aptuveni 3,5-4% pieaugums. Latīņamerikā ir straujš pieaugums, taču Eiropā un Amerikā pieaugums ir minimāls. Krievijā situācija ar iedzīvotāju pieaugumu strauji krītas un 2015. gadā krievi ir ne vairāk, kā 46% no iedzīvotāju kopskaita. Maskavā katrs trešais dzimušais ir no imigrantiem.
Diemžēl Latvija ir pirmajā trijniekā starp desmit Eiropas Savienības valstīm, kurā samazināšanās ātrums ir vislielākais.
Tika minēts, ka Latvijā un Igaunijā padsmit gadus atpakaļ iedzīvotāju skaits bija negatīvs, bet ar 2003. gadu Igaunija sasniedza pozitīvu pieaugumu. Igaunijā tika izlīdzināta nabadzība. Igaunijā aptuveni divas līdz trīs reizes lielākā apjomā no valsts līdzekļiem atbalsta jaunās ģimenes ar bērniem, ņemot vērā trīs bērna politiku, lai nebūtu tā, ka mums ir otrais, trešais bērns, un nonāktu zem nabadzības riska.
Uz pasaules ir noteikts limits, cik daudz cilvēkiem ir vietas, ne tik daudz teritoriālajā ziņaā, bet pārtikas audzēšanā un citu resursu ieguvē. Iedzīvotāji ir viens no svarīgākajiem ekonomiskajiem resursiem, kas jāņem vērā.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация