Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:688922
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.04.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Grūti ir izskaidrojams tas, kā radās dzīvība uz planētas Zeme. Vēl grūtāk ir aptvert to, kā radās vispārēja eksistence – visums, planētas, u.t.t. Cilvēki vēlprojām līdz mūsdienām nav atklājuši, kā radās gan eksistence, gan dzīvība. Eksistenci liksim malā un turpināsim par dzīvību. Dzīvības definīcija - tā ir matērijas eksistences forma, kam raksturīga īpaša vielas struktūra, vielu un enerģijas apmaiņa ar vidi, pašreproducēšanās, adaptācijas un pilnveidošanās spēja.
Vai tiešām dzīvība varēja attīstīties no sevis? Ieprogrammēt savas motorās funkcijas, kas ir pamats izdzīvošanā. Vai tiešām nebija, kādi augstāki spēki, kas mūs radīja?
Viena no plašāk pazīstamajām teorijām ir tāda, ka dzīvība ir radusies no nedzīvas matērijas, kas valdīja uz zemes, kura pirms dzīvības, pēc zinātnieku domām, bija nedzīva. Šī dzīvība attīstījās pirms 3 milijardiem gadu un tas esot bijis ilgstošs un pakāpenisks process, jo pirmatnējā atmosfērā neeksistēja skābeklis, kas mūsdienu dzīvībai ir galvenais izdzīvošanas avots. Pirmatnējā atmosfērā atradās slāpekļa, ūdeņraža molekulas un vienkāršākie savienojumi — metāns, amonjaks, ciāns, kā arī daudz ūdens tvaiku. Planētai atdziestot, ūdens tvaiki kondensējās un lietusgāzes lija uz Zemes, izveidojot pirmatnējo pasaules okeānu. Tā ūdeņos notika pirmo oglekļa organisko savienojumu polimerizācija. Savienojumi reaģēja ar ūdens skābekli, veidojot organiskās vielas: spirtus, aldehīdus, ketonus, organiskās skābes. No šiem organiskajiem savienojumiem varēja rasties aminoskābes. Šīm aminoskābēm sajaucoties radās pirmās olbaltumvielas, kas atšķīras cita no citas ar ķīmisko sastāvu un citām fizikālajām īpašībām. Radās pirmā dabiskā izlase – izdzīvoja tikai stiprākās un vajadzīgās olbatumvielas. Tā daļa, kas izdzīvoja, bija klātas ar īpašu daļēji caurlaidīgu membrānu, kas nodrošinai vielas nesaplūšanu ar apkārtējo vidi. Tikai vajadzīgās jeb īpaši svarīgās vielas tika tai cauri. Pēc zinātnieku domām, tā radās pirmā vielmaiņa, bet primitīvās dzīvības vēl nebija apveltītas ar pašreproducēšanās un pašregulācijas spējām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация