Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:784307
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.06.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1997.gadā Latvijas iekšzemes kopprodukta pieauguma tempi ir ievērojami – 6.5 %, augstāki rādītāji bija tikai Igaunijai - 11.4 % un Polijai 6.9 %. Jāatzīmē, ka 1997.gadā - pirmo reizi kopš pārejas perioda sākuma - tika sasniegts pieaugums gandrīz visās tautsaimniecības nozarēs.
Nākamos gadus sakarā ar Krievijas krīzi tiek prognozēts lēnāks IKP pieaugums,– 3.6 % 1998.gadā un aptuveni 2 % 1999.gadā. Pēc iepriekšējām prognozēm nākošajos gados IKP pieaugums varētu sasniegt 5 - 7 % līmeni.
Rēķinot iekšzemes kopproduktu uz vienu iedzīvotāju pēc pirktspējas paritātes Latvijā ir viens no zemākajiem rādītājiem. 1997.gadā tas bija tikai 27 % no ES valstu vidējā. Pēc oficiālās statistikas pirktspēja Latvijā ir 9.4 reizes zemāka nekā Luksemburgā, un 3.7 reizes zemāka nekā Portugālē.
Ņemot vērā Latvijas zemo IKP līmeni uz vienu iedzīvotāju, ir svarīgi saglabāt augstus ikgadējos pieauguma tempus, kā tas tiek prognozēts, lai varētu sasniegt ES pašreizējo līmeni.
Cenas un inflācija
Cenu stabilizācija Latvijā nenoliedzami ir bijusi sekmīga, ņemot vērā, ka pirms ekonomisko reformu uzsākšanas preču un pakalpojumu cenas neatbilda pieprasījuma un piedāvājuma samēram. Pēc piedzīvotās hiperinflācijas 1992.gadā - 958.6 %, inflācijas līmenis 1997.gadā samazinājās līdz 8.4 %. Tas bija zemāks nekā pārējās Baltijas valstīs, tajā skaitā arī Polijā un Ungārijā. 1998.gadā inflācija Latvijā pat pazeminājās līdz 4.7 %. Saglabāt zemu inflācijas līmeni ir izdevies, pateicoties stingrai monetārai politikai.
Tiek prognozēts, ka turpmāk inflācija Latvijā varētu saglabāties augstāka nekā attīstītajās valstīs – apmēram 3.5 % 1999.gadā, jo administratīvi regulējamo cenu atbrīvošana ietekmēs cenas elektroenerģijas, gāzes saimniecības, ūdens apgādes, transporta un dzīvokļu sektoros. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1220317
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация