Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:640714
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.03.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
2011–2015 гг.
Фрагмент работы

• Nepieciešams veikt pasākumus medicīnas nozares uzlabošanai. Valstij jāfinansē neauglības ārtēšana un reprodukcijas metodes. Jāievieš aborta prevencijas pasākumi. Jāsamazina mirstība, īpaši darbspējas un bērnu vecuma grupās. Jāpaplašina valsts obligātās veselības obligātās profilakses, lai varētu diagnosticēt dzīvībai bīstamās slimības jau savlaicīgi, kad vēl ir iespējama efektīva ārstēšana.
• Jāsamazina emigrējošo skaits. Valsts aktīvāk varētu sākt uzrunāt cilvēkus atgriezties mājās no emigrācijas. Šobrīd par to tiek tikai runāts, bet ir nepieciešams rīkoties nekavējoties, lai šis milzīgais skaits emigrantu nepalielinātos. Pagaidām netiek piedāvāts nekas tāds, dēļ kā aizbraucēji būtu gatavi atgrezties Latvijā. Viena no iespējām – aicināt emigrējušos tautiešus uzsākt uzņēmējdarbību Latvijā, nodrošinot atbalstu valsts līmenī.
• Steidzami jārada jaunas, stabilas darba vietas, jāuzlabo esošās, lai ne tikai aizbraucēji nevilcinoties atgrieztos atpakaļ Latvijā, bet arī lielais bezdarbnieku skaits varētu sākt strādāt. Viena no iespējām būtu paplašināt strādājošo skaitu, piemēram, sekmējot iedzīvotāju pārkvalifikāciju, vai nodrošinot iespējas iedzīvotājiem darba gaitas uzsākt ātrāk un beigt – vēlāk. Tas veicinātu, gan ekonomikas izaugsmi, gan veicinātu Latvijas demogrāfisko stāvokli. Ja netiks radītas jaunas darba vietas, jo tas var radīt vēl leilāku aizbraucēju skaitu. Tie kas šobrīd meklē darbu, neredzot risinājumu Latvijā var doties to meklēt uz citu valsti.
• Jānovērš iespējamā pensionāru ietekme nakotnē. Kā viens no risinājumiem šim procesam varētu būt vēlēšanu tiesību piešķiršana vecākiem par katru nepilngadīgo bērnu.
Viens no variantiem, kas liktu politiķiem domāt par demogrāfiskās situācijas uzlabošanu, atbalstot ģimenes, varētu būt iedzīvtāju aktīvāka rīcība uzrunājot valdību par nepieciešamību risināt demogrāfiskās problēmas. Demogrāfisko lietu padome ar premjeru priekšgalā šiem jautājumiem nav nopietni pievērsusies. Tikai mēs visi kopā viņiem varētu atgādināt to, ka valstī nekavējoties ir jārada tādi apstākļi, lai vecāki būtu droši par savu un savu bērnu nākotni. Ir jārada drošības sajūta, lai cilvēkiem būtu vēlme radīt pēcnācējus, drošā, sakārtotā, cilvēkiem draudzīgā valstī. Ja beidzot tas tiks sadzirdēts un tiks veikti atbilstoši pasākumi, mēs nākotnē varētu sagaidīt dabiskā pieauguma celšanos un kas zina, varbūt pat demogrāfisko sprādzienu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация