Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:206602
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Plašu vietu literatūrā ieņem eksistenciālisms. Eksistenciālisma kā filozofiska virziena nosaukums cēlies no jēdziena „eksistēt”. Ar to eksistenciālisti saprot subjektīvu, iekšēju, individuālu „esamību sev”. Par filozofijas sistēmu eksistenciālisms izveidojās tikai 20. gadsimtā.
Pazīstami ir trīs šādi eksistenciālisma virzieni – akadēmiskais, literārais un reliģiskais. Pamatā ir ideja, ka racionālās domāšanas galvenais trūkums ir tās balstīšanās uz subjekta un objekta pretstata principu, t.i. pasaules iedalījumu divās sfērās - objektīvajā un subjektīvajā, - visu īstenību, arī cilvēku uzlūkojot tikai kā priekšmetu, kā "būtību", kā kaut ko cilvēkam svešu. Ciešanas, nāves bailes, atsvešināšanās no pasaules, izmisums, indivīda un sabiedrības pretējība, subjektīvi izparsta eksistence ir tipiskas šī virziena tendences rakstnieku darbā. Eksistenciālisms atbalsta indivīda brīvību. Eksistenciālisti koncentrē uzmanību uz esamības, cilvēka būtības, dzīves jēgas, viņa iekšējās pasaules jautājumiem, izjūtām, pieredzi. Uzmanības centrā tiek izvirzīti pārdzīvojumi, kas notiek tieši tagaad uz pašreiz.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация