Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:361765
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.05.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы


Katrai valstij ir savas priekšrocības un savi mīnusi, tomēr ir svarīgi, lai tie nebūtu traucējoši. Vajadzīgās izejvielas un jau gatavas preces tiek importētas, kas atnes valstij ienākumus, apliekot preces ar nodokļiem. Eksports veicina uzņēmējdarbību un ārzemju valūtas ieplūšanu Latvijā.
Pasaules Tirdzniecības organizācija un Eiropas Savienība veicina tirdzniecību starp valstīm. Pateicoties ES, rindas uz robežām kļūst arvien īsākas, jo gandrīz visa Eiropa strādā pēc vienotiem likumiem un direktīvām. Tā Latvijas uzņēmējam Itālijā būs tādas pašas tiesības kā itālim Latvijā. Tiek nodrošināta vienlīdzīga konkurence. Protams, Latvija nevar konkurēt ar Itāliju augļu eksportēšanā, jo Latvijā augļiem ir īsāks veģetācijas periods, taču kokmateriālu eksportā Latvija pārspēj Itāliju.
Diemžēl arī vienotie likumi nenodrošina vienlīdzību, jo katrai valstij ir sava vēsture, savs attīstības ātrums. To īpaši izjūt jaunattīstības valstis, kur likumos un vadībā vēl jo projām valda liela „nekārtība”. Piemēram, Zviedrijā arodbiedrības boikotē Latvijas celtniecības uzņēmumus, jo tie nodarbojas ar cenu dempingu – saviem latviešu strādniekiem tie maksā mazākas algas, tā tiek samazinātas izmaksas, un firmas pakalpojums ir lētāks, nekā zviedru uzņēmumam. Arodbiedrībām ir vara, un šajā gadījumā valdība strīdā neiejaucas. Lai gan direktīvas ir vienādas, Zviedrijā darbojas savi iekšējie likumi, tajā pašā laikā Latvijā likumi netiek ievēroti, bet strādnieki tiek diskriminēti.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация