Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:581138
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.07.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Elektrisko ķēdi, kurā vadītāji veido tikai vienu noslēgtu kontūru, sauc par nesazarotu ķēdi. Nesazarotas elektriskās ķēdes visos posmos strāvas stiprums ir vienāds un šādai ķēdei elektriskos parametrus var aprēķināt pēc Oma likuma I=.
Elektrisko ķēdi, kurā vadītāji un strāvas avoti veido vairākus noslēgtus kontūrus, sauc par sazarotu ķēdi. Katrā kontūrā un ķēdes posmā var būt dažādas pretestības un dažādi strāvas avoti. Ķēdes punktus, kuros savienoti kopā vismaz trīs vadītāji, sauc par sazarojuma mezgliem. Strāvas stiprums ķēdes posmos starp diviem mezgliem var būt dažāds gan pēc lieluma, gan virziena. Sazarotas ķēdes elektriskos parametrus ir ērtāk aprēķināt pēc Kirhofa likumiem, kuri tika formulēti 1847. gadā.
Pirmais Kirhofa likums izsaka sakarību starp sazarojuma mezglā ieejošajām un no mezgla izejošajām strāvām.
Aplūko paralēlo slēgumu ar trim atzariem, kur katrā zarā ievietotas pretestības R1, R2, R3. Punkti a un b sazarojuma mezgli.

Shēmā parādīts slēgts kontūrs abcd, kas ir sarežģītāka slēguma sastāvdaļa. Kontūrs sastāv no četriem posmiem- ab, bc, cd un da, kur katrā posmā atrodas rezistors, kā arī sprieguma avoti. Ja pieņem, ka strāva plūst bultiņu virzienā, tad strāva I1 pārvietojas no punkta a uz punktu b, strāva I2 no punkta b uz punktu c. Novērojot, kā izmainīsies dotā kontūra potenciāls, ja tiek apiets dotais kontūrs, sākot ar punktu a un, beidzot ar to. Apiešanas process notiek bultiņu virzienā liektās bultiņas virzienā. Apejot posmu ab pēc kārtas iziet cauri rezistoram R1 un elektriskās enerģijas avotam 1 ar iekšējo pretestību r01. Izejot cauri pretestībai R1 mēs atzīmēsim tajā sprieguma kritumu I1r1, tā kā virzīšanās notiek strāvas kustības virzienā, kā arī strāva plūst potenciāla samazināšanās virzienā.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1118203
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация