Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:598789
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.09.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Tā kā Remarks ir reālisma pārstāvis literatūrā, tad pēc romāna izlasīšanas ir viegli iedomāties situāciju, kādā atradās Vācija konkrētajā laika periodā. Ir iespējams rast pierādījumus daudziem vēstures faktiem. Tā piemēram, romāns sākas ar situāciju, kas pavisam spilgti raksturo 1923. gadu, kad inflācija Vācijā ir pieņēmusies nenormālos apmēros un cilvēki ik dienu ir spiesti lūgt algas paaugstinājumu un ieviest pusdienas pārtraukumus, lai paspētu iepirkties pirms kursa nomaiņas.
Romāna galvenais varonis ir Ludvigs Bodmers, kurš strādā kapakmeņu firmā “Krolls un dēli”, līdztekus pasniedz privātstundas klavierspēlē, spēlē ērģeles psihiatriskajā slimnīcā un ir izbijis skolotājs. Ludvigam un kompānijai patiesībā bijusi īpatnēja audzināšana, jo daļu skolas gadu viņi mājasdarbus pildījuši Verdenbrikas atklātajā namā un šī nama sievietes viņiem bijušas gluži māšu vietā. Ludvigs ir zaudējis savu mīlestību- Ernu, kura ir izvēlējusi materiāli nodrošinātāku dzīves veidu. Viņš ir iepazinies ar garīgi slimo Ženevjēvu Terhovenu (Izabella/Ženija), šizofrēniķi, kurā arī iemīlas. Ludvigs ir “karā zaudējis daudzus pilsoniskus priekšstatus, un to vietā bija nācis tikai cinisms un mazliet izmisuma, nevis pārākuma un brīvības sajūta”. Viņš daudzreiz apzinās, ka naudai ir liela nozīme, tomēr tās dēļ nav ar mieru iesaistīties spekulācijās un milzīgās mahinācijās, bet aprobežojas ar darbu kapakmeņu firmā, kura ir tuvu bankrotam.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,98 €
Комплект работ Nr. 1112367
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация