Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:997112
 
Оценка:
Опубликованно: 03.11.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Novele „Lielas spodrības gaismā” mani šokēja. Galvenā varoņa „smalkā kaite” pavisam noteikti pedantisms. „Jau sestdien viņš bija apmeklējis veļas mazgātavu un sagādājis sev tīru veļu, jo viņš nezināja lielākas un pazemojošākas ciešanas par netīrību.” Arī mūsdienās tas nav nekāds retums, ka daudzi cilvēki nevar ciest netīrību un grib visu satīrīt. Bet šokējošs bija tieši absurdais pārspīlējums. Kad Rihards nonāca „izvēles” priekšā, glābt bērnu vai taupīt savas tīrās drēbes, viņa pedantisms „ņēma virsroku” tik ļoti, ka viņš bija gatavs ļaut bērnam nomirt, tikai, lai pataupītu savas tīrās drēbes. Domāju, ka, kaut arī pedantu ir daudz, neviens no tiem sevi „nenoliktu” izvēles priekšā starp dzīvību un tīrību. Tas ir kaut kas, ko, pēc manām domām, Ādamsons ir iztēlojies par daudz. Domāju, nevienā laika periodā cilvēciskumu nevar apspiest tāda īpašība kā pedantisms.
Kopumā pēc Ādamsona „Smalkajām kaitēm” var spriest, ka tās laika gaitā nemainās. Iespējams tajos laikos cilvēki tām pievērsa mazāku uzmanību, bet tagad tās var pamanīt diezgan labi, bet pašas īpašības nav mainījušās. Godīgi sakot, izlasot šo krājumu, es pārdomāju savu rīcību dažās situācijās un atklāju, ka arī manī ir diezgan daudzas no šīm kaitēm.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1246502
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация